22.03.2011 toate
Orange Moldova sustine Ziua Mondiala IPv6

Orange Moldova se alatura initiativei organizatiei Internet Society de a participa si sustine Ziua Mondiala IPv6 pe 8 iunie 2011, printr-un test de 24 de ore a protocolului Internet de urmatoarea generatie. Implementarea protocolului IPv6 este un pas esential pentru evolutia de succes a Internetului.

Din moment ce fiecare punct final al Internetului (calculator, telefon mobil, gadget, s.a.) se bazeaza pe o adresa IP unica, avem nevoie de mai multe adrese pentru a le conecta pe toate.

Istoria incepe in 1977, cand a fost definit protocolul curent IPv4 in cadrul unui proiect de cercetare pentru agentia americana ARPA. Protocolul IPv4 utilizeaza formatul de adresare in 32 biti sau, cu alte cuvinte, asigura 4.29 mlrd adrese unice.

Odata cu dezvoltarea rapida a Internetului a aparut necesitatea de a dezvolta noul protocol Internet IPv6, ce utilizeaza un format de adresare in 128 biti si permite asigurarea cu adrese pentru un numar exceptional de mare de dispozitive.

Veaceslav Roman, Director Tehnic Orange Moldova : "In calitate de operator de servicii Internet atat mobile prin reteaua 3G+, cat si fixe prin reteaua de fibra optica, ne-am propus sa sustinem acest eveniment important pentru industria IT si sa efectuam teste alaturi de comunitatea mondiala.

La moment am actualizat serverele DNS pentru a sustine protocolul IPv6 si am facut disponibil site-ul companiei www.orange.md atat prin IPv4, cat si IPv6.

Pentru etapa urmatoare ne propunem sa efectuam teste si ajustari suplimentare a retelei proprii pentru a asigura pe viitor o migrare cat mai usoara spre IPv6

Participarea in cadrul Zilei Mondiale IPv6 reprezinta un moment important pentru Orange Moldova si oportunitatea de a testa eventuale probleme pentru clienti, care ar putea aparea odata cu implementarea la nivel global al noului protocol IPv6.

detalii aici