31.03.2011 toate
Fundatia Orange a donat Centrului de Sanatate din Limbenii-Vechi echipament medical modern

Fundatia Orange a facut o donatie de echipament medical modern Centrului de Sanatate din Limbenii - Vechi, raionul Glodeni.

Calmatui Vladimir, Directorul Centrului de Sanatate: „Vreau sa spun ca avem un Centru de Sanatate nou format, care nu dispunea de un laborator de efectuare a analizelor. De fiecare data trimiteam pacientul la Glodeni pentru aceasta, ceea ce era foarte incomod, mai ales ca sunt multe persoane care, din motive de sanatate, nu se pot deplasa in alte localitati. Datorita Fundatiei Orange, acum avem un analizator hematologic pentru pregatirea hemogramei. Acest aparat este unul modern, care face analiza in cateva minute, oferindu-ne o claritate exacta a analizei sangelui”.

Liudmila Climoc, Director General Orange Moldova, Membru al Consiliului Fundatiei Orange: „Speram ca acest utilaj medical va fi de un real folos pentru locuitorii din satele Limbenii- Vechi, Ustia si Limbenii - Noi. Acum ei vor avea posibilitatea sa-si faca analizele aici pe loc, in sat, fara a fi necesar de a se deplasa la zeci de kilometri la centrul raional pentru aceasta.
Prin intermediul acestui proiect ne-am propus sa contribuim la facilitarea accesului persoanelor defavorizate din regiunile rurale ale tarii la servicii medicale de calitate, consolidandu-ne rolul de actor social responsabil
”.

Bandalac Valeriu, pri marul satului Limbenii-Vechi: „Noi suntem foarte bucurosi de sprijinul acordat de catre Fundatia Orange si suntem recunoscatori acestor persoane cu suflet mare, care fac parte din marea familie Orange. Ei sunt cei care se gandesc si la cetateanul de rand”.

Centrul de Sanatate din Limbenii-Vechi, raionul Glodeni, deserveste locuitorii satelor Ustia, Limbenii-Vechi si Limbenii-Noi, in total 5020 de persoane. Centrul are 26 de angajati, din care fac parte 2 medici de familie si 11 asistente medicale. In fiecare zi la Centrul de Sanatate primesc consultatii medicale si isi fac analizele circa 60-70 de persoane din cele trei localitati.

Fundatia Orange Moldovaeste parte a retelei Fundatiei Orange care activeaza in mai multe tari ale lumii si isi propune sa contribuie la solutionarea problemelor sociale in 3 domenii-cheie: sanatate si persoane cu dizabilitati, educatie si cultura. Fundatia Orange acorda atentie sporita domeniului sanatatii si contribuie la imbunatatirea calitatii asistentei si deservirii medicale in Republica Moldova, inclusiv prin investitii in echipament medical performant.

Sursa: www.fundatia.orange.md