12.05.2011 toate
Obiectivul minim de atins - O prestatie destoinica in semifinala.

Astazi la ora 22.00 baietii din Zdob si Zdub vor evolua pe marea scena din Dusseldorf. Ei considera ca obiectivul minim pe care trebuie sa-l obtina este o prestatie buna, cu toate ca cea mai mare dorinta este sa cucereasca publicul European.

Roman Iagupov este incantat de conditiile de pregatire pentru concurs, daca ar compara cu cele din 2005, atunci in acest an, cind are la brat o experienta impunatoare si o sustinere mai speciala din parte organizatorilor, toate lucrurile sunt bine aranjate si trupa se concentreaza numai pe o evoluare performanta. Cu zimbetul pe buze Roman isi aminteste cum in 2005 el si Igor Dinga, chiar in ziua concursului au cutreerat Kiev-ul in lung si in lat ca sa cumpere un fotoliu.

Apropo, Roman a daruit caciula de cirlan primarului de Dusseldorf, dar stati pe pace pentru scena Roman mai are una de rezerva.

Chiar daca se tot vorbeste despre o punctualitate exagerata si un pedantism vital, toate astea par a fi poveste pe linga sirul lung de problemele cu care se confrunta organizatorii, deficultati tehnice chiar in timpul repetitiilor sau si mai interesant in timpul concursului, schimbari de regulament si multe altele. Sunt situatii cind organizatorii se contrazic, uneori artistii se pot folosi de ascensor, alteori le este strict interzis si toate astea din cauza unui control exagerat de securitate.

Petrecerea Moldovei la Eurovision nu va avea loc, pentru ca: “nu are rost sa faci ceva ordinar, iar daca vrei mai multa originalitate atunci trebuie mai mult timp, luxul de care nu mai dispunem “ a spus Igor Danga, producatorul trupei Zdob si Zdub. Roman sustine parerea producatorului si el crede ca: „de cele mai multe ori interpretii merg la petrecerile organizate de delegatiile diferitor tari numai ca sa se distreze, dar nu cu scopul de a se cunoaste mai bine si de a demonstra performante”. Din toate petrecerile organizate, delegatia Austriei a fost cea mai inventiva, baietii au ramas incintati sa petreaca timpul pe vapor si sa urmareasca prima semifinala.

Despre show-ul lor Zdubii vorbesc ca despre un scenariu de teatru, cu cit mai viu cu atit mai aproape de public si pentru ei este foarte important sa joace in scena cit mai convingator istoria “SO LUCKY”.