13.05.2011 toate
Am reusit!!! Moldova s-a clasat in finala!

Iata a trecut si ce-a de-a doua semifinala a concursului Eurovision 2011. Avem cu ce ne mandri si avem deja ce sarbatori, baietii nostri din Zdob si Zdub au evoluat extraordinar pe scena din Dusseldorf si au intrat in finala.

Multi jurnalisti din presa straina eu remarcat energia exploziva care a infierbintat publicul European, era si firesc ca dupa 6 piese melancolice, ritmul SO LUKY, grafica originala si jocul din scena a creat o atmosfera efervescenta. Toate mixate cu profesionalism si daruire au influientat pozitiv asupra publicului ce a votat pentru numarul 7, adica pentru MOLDOVA.

In acest an asteptarea nu a fost chinuitoare, (asa cum a asteptat in 2007 Natalia Barbu, interpreta a fost nominalizata ultima si emotiile ei erau la maxim), Moldova a fost a treia pe lista, imediat dupa Romania.

Zdubii au recunoscut ca isi faceau griji pentru elementul tehnic din scena, pentru ca, chiar la repetitii s-au confruntat cu ceva dificultati, insa la concurs toate au fost la cel mai inalt nivel, grafica din scena si piesa a sunat pe nota 10.

Dupa ultimele statistici, in lista favoritilor sunt citeva tari: Franta, Norvegia, Bosnia si Hertegovina, Marea Britanie si Azerbaijan.

Jurnalista si prezentatoarea Iana Ciurikova sustine Zdubii si recunoaste ca este intr-o strinsa prietenie cu ei, inca din cele mai vechi timpuri. “Eu sunt foarte fericita ca Zdob si Zdub au ajuns din nou sa reprezinta Moldova, sunt convinsa ca ei vor infierbinta scena din Dusseldorf, ei sunt cei mai adevarati si expresivi, ei au coloritul cel mai pronuntat ce poate sa reprezinte tara lor. Imi place piesa, energia ce o transmit, grafica, in general scenografia este haioasa, iar Roman, un interpret cu multa experienta, ca deobicei carismatic stie sa cucereasca publicul.”a spus Iana Ciurikova.

La conferinta de presa Roman si Tatiana Ilescu au spus ca si-au dorit nespus de mult sa ajunga in marea finala si pentru aceasta au avut nevoie de multa originalitate si noroc, eu chiar sunt SO LUKY!

In tragerea la sorti Zdob si Zdub au extras numarul 15.

Mai multe detalii gasesti tot aici.