27.05.2011 toate
Fundatia Orange a pregatit un show feeric pentru copiii defavorizati

In data de 25 mai, Fundatia Orange Moldova impreuna cu Societatea Culturala “Vatra” au organizat spectacolul “Copilarie- dulce feerie” dedicat copiilor din scolile-internat din tara.

Scopul proiectului este de a integra copiii defavorizati, care au acces limitat la evenimentele culturale, in circuitul cultural autohton, pentru a se socializa si comunica cu semenii lor din alte scoli.

Mickael Faure, Presedinte al Consiliului Fundatiei Orange: “Spectacolul “Copilarie-dulce feerie” este o traditie frumoasa atat pentru Fundatia Orange cat si pentru copiii defavorizati din scolile-internat. In fiecare an, in ajunul Zilei Internationale a copiilor, organizam impreuna cu Societatea Culturala Vatra un spectacol inedit cu elemente distractive, dar si educative pentru acesti copii cu scopul de a le aduce o sclipire de bucurie in ochii lor tristi.

Vlad Negruzzi, Presedinte al Societatii Culturale “Vatra”: “Ne straduim ca in fiecare an acest spectacol sa fie pentru copii o adevarata sarbatoare. Aducem in scena interpreti renumiti, precum Olga Ciolacu, Irina si Anatol Bivol, Geta Burlacu, Olia Tira si alte vedete pe care majoritatea dintre acesti copilasi le-au vazut pana acum doar la televizor”.

Maria Zubco, Director Adjunct, Gimnaziul-Internat din Straseni: “Asemenea initiative ale Fundatiei Orange le fac viata mai buna copiilor, ii ajuta sa se socializeze, sa cunoasca frumosul. Ei au nevoie de mai multa afectiune, pentru ca nu au parintii alaturi zi de zi. Pentru noi, profesorii, este o bucurie cand ii vedem veseli, pentru ca ii iubim ca pe copiii nostri”.

Nicolae Luta, clasa a V-ea, Scoala de tip internat din Falesti: ”Sunt pentru prima data la un asemenea concert. Cel mai mult m-au impresionat interpretii si dansatorii. Pe dansatori i-am aplaudat cel mai tare. A fost foarte vesel, sala mare. Un spectacol e mult mai frumos sa-l vezi pe viu decat la televizor.

La spectacol au participat copii din scolile-internat din Falesti, Straseni, Bender, Chisinau, Carpineni, r. Hancesti si alte institutii din tara.

Voluntarii Orange i-au intampinat pe micii spectatori cu un “Salut” calduros si stegulete si la plecare le-au inmanat baloane.

In cadrul programului sau cultural, Fundatia Orange sustine mai multe evenimente cultural-artistice dedicate copiilor defavorizati cu scopul de a-i apropia de valorile culturale autohtone pentru a-i integra in societate. Astfel, de Ziua Internationala a Invalizilor, impreuna cu Societatea Culturala Vatra, Fundatia Orange organizeaza un concert-spectacol "Armonii Automnale". Prin lansarea Parteneriatului strategic cu Teatrul National de Opera si Balet, Fundatia Orange isi propune sa familiarizeze copiii defavorizati, orfani, care provin din familii social-vulnerabile, cu opera si baletul – genuri de arta mai putin populare in arealul autohton.