27.11.2007 toate
Revolutia multimedia

Orange are misiunea de a extinde posibilitatile pe care le ofera telefonul mobil pentru toti utilizatorii, pentru ca ei sa beneficieze de o comunicare mai dinamica si mai bogata.

Aceasta misiune este realizata in cadrul regulilor de piata si intr-un mod profitabil. Conform datelor ANRTI, contributia Orange la extinderea numarului de utilizatori in Moldova constituie 80 la suta, sau 250 de mii de clienti noi in retea in 2007. Acum, familia Orange numara peste un milion 190 de mii de clienti in toata tara.

    Conform datelor interne ale companiei, utilizarea serviciilor s-a majorat cu:
  • 80% traficul de voce
  • 120% mesaje
  • 147% MMS
  • 176% utilizarea Internet-ului.

Aceasta explozie a utilizarii, care a fost inregistrata in mai putin de un an de zile se datoreaza investigatiilor si analizelor permanente efectuate si extinderii retelei, calitatea si functionalitatea careia a fost mentinuta de catre echipele de tehnicieni.

Totodata, au fost lansate si servicii inovative: portalul Orange World, TV mobil, care in curand vor fi completate si cu alte servicii.

Statisticile interne ale companiei arata ca in Moldova serviciile multimedia se bucura din ce in ce de o mai mare popularitate. Performantele obtinute progreseaza cu tempo-uri mai rapide decat in unele tari europene.

SMS

Comunicarea prin mesaje scurte a atins apogeul. Astazi, 83% din clienti utilizeaza SMS-ul. Fiecare utilizator transmite lunar 40 de mesaje, sau de doua ori mai mult decat in perioada similara a anului trecut.

MMS

Indicii utilizarii MMS-ului de catre clienti s-au majorat treptat. Acum, in reteaua Orange din numarul total de telefoane circa jumatate sunt compatibile MMS. Dintre acestea, circa 5% inregistreaza transmiterea mesajelor MMS, in mediu a cate 3 MMS lunar. Datele recente arata ca penetrarea s-a dublat, comparativ cu anii precedenti.

IMO

40% din clienti sunt inregistrati ca utilizatori IMO, ceea ce constituie cu 60% mai mult decat in anul trecut. Acest serviciu este unul din cele mai atractive, mai ales pentru tineri, si in special pentru clientii PrePay Juno.

Asadar, numarul utilizatorilor serviciilor multimedia este in permanenta crestere, gratie faptului ca acestea devin tot mai interesante, iar preturile mai atractive.

Serviciile pe care le lansam astazi, revolutioneaza piata diversa a serviciilor multimedia din Moldova.
In premiera, Orange lanseaza Orange Blog - o noua forma de comunicare mobila, moderna, accesibila si interesanta pentru toti locuitorii Moldovei.

Cu Orange Blog toti clientii si rudele lor din Moldova si din alte tari ale lumii pot publica si discuta pozele pe care le fac, pot impartasi emotiile si impresiile, pot exprima ideii si opinii vis-a-vis de diferite lucruri si fenomene cu care se confrunta in fiecare zi. O noua planeta a comunicarii este de astazi accesibila prin MMS, SMS, IMO si Web.

De unde vine Orange Blog?
Cuvantul Blog provine din limba engleza si este o abreviere a cuvintelor web - log, ceea ce inseamna o agenda personala publicata pe Internet. Se poate spune ca blogul a aparut o data cu Internetul. In strainatate despre bloguri a inceput sa se vorbeasca in 1998. Blogul este un fenomen foarte popular in lume, mai ales in SUA si Franta. In Franta, numarul acestora este de peste 5 milioane, ceea ce constituie un record mondial, daca raportam numarul de bloguri la numarul populatiei. Lansarea Orange Blog in Moldova este rezultatul experientei de succes de lansare a blogului mobil in Franta.

Serviciul este unul simplu si puternic. Pentru a crea pe WEB sau pe WAP un blog care sa includa un spatiu comunitar si un album de fotografii, este suficient de a transmite un mesaj MMS la numarul 25647.

Adresa de web este receptionata prin SMS. Utilizatorul poate accesa blogul de pe Orange World (wap.orange.md) din sectiunea Enjoy sau http://www.orangeblog.md.

Un exemplu elocvent de aparitie a blogului este revista "Forbes". Pe pagina web a revistei sunt postate cele mai bune bloguri inspirate din politica, tehnica economie, medicina, media, razboi, filme, celebritati. Asadar blogul reprezinta un brand personal transpus pe un web global.

TV pe Mobil are fanii sai deja in Moldova.

In aprilie Orange a lansat in premiera TV pe Mobil. La etapa initiala erau disponibile 4 posturi TV: Muz TV, National TV, Senso si UTV. Incepand cu luna decembrie, numarul posturilor disponibile se va extinde.

Serviciul TV pe Mobil este o inovatie spectaculoasa in Moldova oferita de Orange. Lansarea acestui serviciu se bazeaza pe succesul obtinut de Grupul Orange, mai ales in Orange Franta, unde numarul utilizatorilor este de 250 de mii.

In Moldova, mai mult de 1500 de abonati Orange descarca lunar peste 2000 de fragmente video si privesc TV pe mobil. In prezent portalul Orange World dispune de mai mult de 450 de fragmente video.

Odata ce acoperirea EDGE este nationala acum acest serviciu este disponibil pe tot teritoriul tarii unde exista acoperire Orange.

SMS Market si 999.md

Deja de un an si jumatate, clientii pot publica mesajele lor prin intermediul SMS. Din 27 noiembrie acest serviciu devine si mai performant.

Clientii pot transmite si poze pentru ca acestea sa fie ulterior publicate. Prin urmare, acum toti utilizatorii acestui serviciu pot sa-si vanda produsele prin MMS.

Pentru a publica un anunt insotit de poza este suficient de a transmite un SMS sau un MMS la numarul 0990.
Pretul pentru un MMS este de $1.5, iar pentru SMS de $0,68.

Video personal pe Orange World si Play.md

Play.md este un site care face parte din top, gestionat de compania "Simpals”. Aceasta companie este unul din actorii principali pe piata serviciilor Internet. Play.md ofera posibilitatea utilizatorilor web sa-si publice si sa vizioneze spoturile video pe care le fac in Internet. Acest serviciu a fost lansat primavara. Orange, in parteneriat cu "Simpals” a realizat transmisiunea live a mega - maratonul muzicii electronice Orange Open Air.

Din 27 noiembrie serviciile de distribuire a fisierelor mobile play.md sunt disponibile pe Orange World.

Utilizatorii serviciilor Orange multimedia beneficiaza de un avantaj unic. Reteaua Orange este acum 100 de procente compatibila cu EDGE. Acoperirea nationala EDGE permite de a naviga pe Internet, de a privi TV pe mobil in toata tara sub acoperirea Orange.

EDGE permite de a naviga pe Internet la o viteza de pana la 236 KB/sec.

Acest lucru este foarte valoros, mai ales pentru mentinerea contactelor profesionale cu partenerii si clientii. Acest serviciu este util si distractiv, disponibil in orice regiune a tarii. Pentru comoditatea clientilor, din 27 noiembrie serviciul este si mai atractiv.

IMO este acum si mai avantajos

Pret redus cu 20%

PrePay: $0.5 -> $0.4
Abonament: $0.4 -> $0.32

Tariful IMO este redus cu 20%, iar optiunile IMO existente includ mai multi MB (megabyte) de trafic la acelasi pret. De asemenea, sunt introduse doua optiuni IMO noi: Internet mobil 300MB si Internet Mobil 500MB.

Mesajele scrise SMS si mesajele multimedia MMS incluse in optiunile Orange World pot fi trimise spre orice numere mobile nationale.

Orange World - continut gratuit si pachete Orange World

Continutul mobil - imaginile,melodiile, animatiile GIF care personalizeaza telefonul mobil, cat si jocurile sunt foarte solicitate. Pentru ca aceasta oferta sa fie si mai bogata, din 27 noiembrie, Orange va oferi lunar, intr-o sectiune dedicata, si mai mult continut gratuit pe portalul Orange World.

Pentru a descoperi si a face acesta experienta mai intensa din 27 noiembrie descoperiti noile pachete Orange World. La un pret redus clientii pot utiliza orice serviciu multimedia sau le pot combina.

pachete Orange World:

  • $1 - 4MB (20 SMS, 10 MMS)
  • $3 - 15MB (100 SMS, 50 MMS)
  • $5 - 30MB (200 SMS, 100 MMS)

Pentru $1 clientii dispun de 20 SMS, 10MMS sau 4MB, pentru $3 100/50/15 si $5 pentru 200/100/30.

Business oriunde

Din 27 noiembrie 2007 pentru clientii business care doresc sa utilizeze IMO oriunde s-ar afla, este lansata oferta permanenta Business Everywhere. Fiecаre client corporativ poate procura un card mobil de date cu o reducere de 20% pana la 31 ianuarie. Utilizand acest card si noile optiuni IMO clientii beneficiaza de Internet la pret redus de pana la $0,13/MB.

Cu aceasta oferta viata si businessul se apropie, iar afacerea progreseaza oriunde.

    Business Everywhere: oferta speciala
  • -20% pentru data card care contine optiunea de 300MB/500MB
MMS la pret de SMS

Din 27 noiembrie si pana in 27 decembrie toti abonatii Orange si utilizatorii PrePay au posibilitatea sa transmita MMS nationale si internationale la tariful unui SMS local.

Astfel, pretul unui MMS este redus cu mai mult de 60%.

Aceasta va permite clientilor sa descopere avantajul comunicarii prin imagini atat cu prietenii din Moldova, cit si de peste hotare.

    Mesajele MMS pot fi transmise in urmatoarele tari:
  • Romania - operatorul mobil Orange
  • Ukraina - operatorul mobil Kievstar
  • Italia - operatorul mobil TIM
  • Portuglia - operatorul mobil Optimus
  • Franta - operatorul mobil Orange
  • Slovacia - operatorul mobil O2
  • Cehia - operatorul mobil O2

Configurarea telefonul este simpla

Configurarea telefonului mobil pentru a transmite un MMS si a naviga pe Internet este o sarcina complexa. Orange o face simplu prin transmiterea unui SMS la 0101.

Mesajul trebuie sa contina primele trei litere ale marcii telefonului si modelul despartite prin spatiu. De exemplu: NOK 2630 pentru NOKIA 2630