11.07.2011 toate
"Faces of Friends" la 15 ani de muzica

De 15 ani traditionalul festival international „Faces of Friends" aduna in luna iulie mii de oameni in Piata Independentei din Cahul. Si in acest an, la cea de-a 12 editie a festivalului, pe scena concursului si-au dat intalnire 11 participanti.

Tot in acest an au evoluat artisti din 6 tari, dar si vedete autohtone. Interpreti cu nume notorii pentru piata muzicala internationala au cantat pentru prima data in Moldova, Dominik Joker, ex-participant al reality show-ului „Fabrica de Staruri" din Rusia, Harley Blues Band (Belgia), Giovanni Buzzurro (Mexic), Daniele Guastella (Italia), precum si artistii moldoveni Olia Tira, SunStroke Project, Ej, G-Band, Dj Vzorov, Alex Calancea Band, Todo si Santa Maffy.

Bucuria, emotiile pozitive, muzica de calitate dar si nenumaratele surprize au fost coordonate la cel mai inalt nivel de organizatorii festivalului, Asociatia de Creatie Festival si partenerul general compania Orange.

Liudmila Climoc, Director General Orange Moldova: "Acest festival minunat a devenit pentru noi o traditie, venim aici in fiecare vara, cu multe emotii frumoase si cu bucurie. Pentru noi este important faptul ca impreuna cu organizatorii acestui eveniment in fiecare an descoperim tineri talentati si aducem pentru tot sudul Moldovei muzica de calitate. Prin sustinerea acestui proiect reconfirmam disponibilitatea noastra de a investi si a sustine arta muzicala in tara noastra".

Atat participantii la festival cit si publicul prezent au avut parte de 2 zile cuprinse de o avalansa a muzicii de calitate, de imensul balon Orange ce se ridica din inima orasului Cahul, dar si terenurile de joc gonflabile amplasate in Piata Independentei, ce oferea posibilitatea doritorilor sa faca sumo, sa joace fotbal si sa participe la multe alte jocuri interesante si distractive.

Atat prima zi a festivalului, cit si a doua au mentinut nivelul ridicat de adrenalina a concurentilor, pentru ca urmau sa fie apreciati la rece de un juriu international. Aprecierea imediata a oferit o maxima transparenta si echidistanta fata de participanti. Toti 11 concurenti au prezentat un nivel inalt de profesionalism, o tinuta scenica exceptionala. Astfel, festivalul “Faces of Friends” s-a bucurat de un conglomerat de talente noi si interpreti in devenire. Iata cine sunt si de unde vin marii castigatori ai Festivalului “Faces of Friends”:

  • Tenny Omede si Felicia Dunaf – castigatorii premiului III
  • Diana Staver si Evghenii Adrianov – castigatorii locului II
  • Artiom Demisev si Nicoleta Duca- castigatorii premiului I
  • Trupa M-Studio - castigatorii Premiului Mare

Stiam dupa ce venim aici si ceea ce ne-am dorit am obtinut. Acest premiu este foarte important pentru noi, asa cum nu avem prea mult timp pe piata muzicala de acasa, astfel de concursuri iti dau aripi sa-ti doresti mai mult. Mii de multumiri organizatorilor si companiei Orange care stiu sa motiveze si sa sustina interpretii moldoveni” M-Studio (Moldova)

“Ah, ma bucur ca sunt aici, dar mi-am dorit Premiul Mare! Sunt multumita ca am ocupat locul II si tin in maini acest trofeu. Sunt fericita ca mi-am facut atit de multi prieteni si sunt incantata sa cunosc Moldova, tara despre care am auzit numai lucruri minunate” (Diana Staver - castigatoarea locului II)

“Lupta a fost plina de culori, emotii si asteptari, au castigat cei mai buni si sper ca acest festival le-a servit drept pista de promovare si un pas inainte spre ceea ce-si doresc ei cel mai mult” Serghei Orlov, Directorul Festivalului.



Perla Festivalului a fost seara de jazz care a culminat cu un rasarit de soare splendid sub acorduri de jazz. Sub poalele noptii toba, chitara, basul, saxofonul si naiul prindeau viata in mainile jazzmen-ilor moldoveni si straini.

Toti invitatii au exaltat sub ritmuri de jazz, reusit completate de carnaciorii copti la gratare, dar si de berea rece.

2 zile aproape de prieteni, 2 zile de muzica buna, fericire si emotii la maxim au lasat pe fetele participantilor un zimbet placut de asteptare. In 2012 ne vedem tot la Cahul la festivalul ”Faces of Friends”.