26.08.2011 toate
Orange invita la Festivalul International de Folclor “Mesterul Manole” la Criuleni

Pe 27- 28 august, Orange Moldova invita toti doritorii la sarbatoarea traditiilor nationale - Festivalul International de Folclor “ Mesterul Manole” din Criuleni.

Acest festival bienal a fost lansat in 1993, devenind un eveniment de importanta culturala deosebita, care ofera fericita ocazie participantilor de a se convinge, ca pe acest picior de plai, imbratisat de apele batranului Nistru, este vie flacara traditiilor si obiceiurilor neamului. sa asculte formatii folclorice de cantec si dans din tara si peste hotarele ei si sa intalneasca mesteri populari de toate mestesugurile.

Liudmila Climoc, Director General Orange Moldova : Sustinem acest festival, deoarece il consideram de o importanta deosebita in vederea pastrarii patrimoniului cultural artistic al neamului nostru. Pastrand traditiile, sustinand folclorul moldovenesc noi ne asiguram viitorul. Suntem mandri de faptul ca mereu am sustinut tinerele talente muzicale, evenimentele regionale cu impact national si astfel contribuim la dezvoltarea spirituala a neamului moldovenesc.”

Valentina Bobeico, Sef Directie Cultura si Turism Criuleni, directorul Editiei a IX-a a Festivalului International de Folclor, „Mesterul Manole”: : Traim vremuri noi in care nu e deloc usor sa pui umarul la renasterea folclorului, a obiceiurilor si traditiilor, dar o facem pentru tinerele generatii, caci ei sunt cei care vor duce pe umeri prezentul spre viitor.”

programul Festivalului

In acest an, ne vor bucura cu prezenta urmataorele formatii folclorice din mai multe tari:

  • Rusia/ Brensc, formatia folclorica „Krasnaia gorka”,
  • Romania/ Caras-Severin, formatia folclorica „Cununita”,
  • Bulgaria / Dupnita, formatia folclorica ”Zora 1858”,
  • Belarus/ Gomel, formatia folclorica „Carazeli”,
  • Lituania/ Iurbarcas, formatia folclorica ”Imsre”,
  • Ukraina/ Cernauti, formatia folclorica ”Busuioc Moldovenesc”.

Din republica ne vor onora cu prezenta formatiile folclorice din: Orhei, Ialoveni, Cahul, Hincesti, Causeni, si nu in ultimul rand mesterii populari din raion, republica si de peste hotare.

Primariile satelor si comunelor din raion vor participa cu expozitiile etnografice: „Ograda Taraneasca”, „La stina”, „La harbuzarie”, „La bunica”, „Toamna de aur”„Painea traditoinala”, „Florile Moldovei”.

Oaspetii festivalului vor asista, de asemenea, la o parada portului national si vor putea face cumparaturi in cadrul iarmarocului. Iar la Biblioteca Publica Raionala „T. Isac”, se va desfasura concursul raional al declamatorilor „Nu noi suntem stapinii limbii, ci limba e stapana noastra”. Nu sunt uitati nici copiii care se vor bucura de competitii sportive traditionale, de un spectacol si de o expozitie organizata de copii.

fiecare va avea parte de surprize
Cu prilejul festivalului, Orange a pregatit oferte speciale foarte generoase pentru toti oaspetii Criuleniului, inclusiv o tombola cu premii. Iar cei care isi doresc sa afle mai multe despre serviciile Orange, o vor putea face in magazinul mobil special amenajat cu aceasta ocazie.

si distractii cu Orange Game Zone
De dispozitie buna si distractie vor avea parte si cei care vor veni, incepand cu ora 12:00, Orange Game Zone.

Mickael Faure, Director de Marketing si Comunicare Orange Moldova::
”Orange Game Zone este un spatiu de jocuri pentru toata familia. Pe terenurile gonflabile, doritorii vor putea sa joace fotbal sau sa-si incerce puterile in costume de summo. De asemenea, toata lumea se va bucura si de alte distractii cum ar fi Bungee run sau Kick the Ball. Iar noi, cei de la Orange, vom premia cei mai activi participanti. Va asteptam cu mult drag cu toata familia pentru a petrece impreuna o zi deosebita. „