09.09.2011 toate
Orange a creat un teren de joaca pentru copiii din s. Glinjeni

Copiii din satul Glinjeni, raionul Falesti vor avea deja unde sa-si petreaca timpul liber. Compania Orange le-a creat un teren de joaca dotat cu tot echipamentul necesar in curtea Centrului de asistenta sociala de zi si plasament temporar pentru copii si familii aflate in dificultate „Nufarul Alb” din aceasta localitate.

Scopul proiectului a fost de a crea platforme de comunicare si petrecere a timpului liber pentru cei peste 500 de copii scolarizati din Glinjeni, dintre care 87 au un parinte plecat la munca peste hotare, 56 – ambii parinti, iar 30 de copii sunt din familii social-vulnerabile si sunt beneficiari ai Centrului comunitar „Nufarul Alb”.

Prin intermediul activitatilor la aer liber copiii devin mai sociabili si indrazneti, isi dezvolta spiritul de echipa si, fara indoiala, deprind un mod sanatos de viata”, este de parere Maria Vacarciuc, Directoarea Centrului comunitar „Nufarul Alb”.

Dumitrita Gram, eleva, s. Glinjeni, r. Falesti: „Terenul de joaca se afla chiar langa scoala si in pauzele dintre lectii toti elevii merg acolo pentru a se juca, a prinde un loc la scranciob sau in casuta. Acesta este cel mai frumos loc din satul nostru.

Mickael Faure, Director Marketing si Comunicare, Orange Moldova: “Suntem bucurosi sa participam la inaugurarea celui de al doilea proiect sustinut de catre compania Orange in cadrul Parteneriatului pentru Copii si anume deschiderea unui teren de joaca pentru copiii din satul Glinjeni. Prin asemenea proiecte noi contribuim la dezvoltarea regionala a tarii noastre si ne reconfirmam statutul de companie social- responsabila”.

Primul proiect sustinut de Orange in cadrul acestui parteneriat a fost dotarea bibliotecii publice din s. Tiganca, r. Cantemir cu un lot de carti noi si o sala de lectura cu mobilier si echipament modern.

Liliana Palihovici, Vicepresedinte al Parlamentului Republicii Moldova: “Doar prin parteneriate putem sa sustinem serviciile pentru copiii cu dizabilitati si cei care provin din familii social-vulnerabile. Initiativa Parteneriatului pentru copii a fost lansata pe 1 iunie 2010 si, cu suportul partenerilor, precum Orange Moldova, UNICEF si alte institutii, am reusit sa realizam mai multe proiecte locale.

Parteneriatul pentru copii este o initiativa de parteneriat public-privat de succes, care are deja mai multe proiecte realizate la activ. Dintre companiile private, Orange Moldova a fost prima care a salutat ideea crearii acestui parteneriat si s-a aliniat obiectivelor programului, implementand proiecte reale. Creat la initiativa Lilianei Palihovici, Vicepresedinte al Parlamentului RM, Parteneriatul este sustinut si de Fundatia Est-Europeana, UNICEF, UNFPA si alte institutii din tara. Parteneriatul pentru copii are misiunea de a contribui la dezvoltarea regionala si a oferi oportunitati de dezvoltare pentru copii. Fiind nu doar o actiune singulara, ci una pe termen lung, programul are drept scop promovarea responsabilitatii sociale a sectorului privat si mobilizarea comunitara in favoarea tuturor copiilor.

Pana:

Dupa: