15.09.2011 toate
Orange Moldova lanseaza in premiera Orange Expo - expozitia inovatiilor care ne schimba viata

Orange Moldova va gazdui primul Orange Expo, care va avea loc in perioada 22 - 25 septembrie 2011 la Chisinau, in Scuarul Teatrului de Opera si Balet.

In cadrul expozitiei vor fi prezentate numeroase servicii inovative dezvoltate de Orange Moldova, cu sprijinul grupului France Telecom, inclusiv Orange Technocentre.

Deschiderea oficiala Orange Expo va avea loc joi, 22 septembrie 2011, urmata de o dupa-amiaza dedicata clientilor business si partenerilor Orange Moldova, timp in care vizitatorii vor avea parte de o avan-premiera a expozitiei. In urmatoarele 3 zile toti doritorii au posibilitatea sa descopere viitorul cu cele peste 12 servicii si inventii distribuite in 7 zone de interes, care nu vor fi ascunse sub sticla, ci vor putea vazute, atinse si testate. Printre acestea se numara: telefon mobil sub forma de ceas de mana, televizor cu 3D bazat pe tehnologia 4G, telefoane mobile cu 3D, sistem de sunet spatial, ochelari virtuali cu imagini de 360 de grade, cu sunet, care se schimba in directia miscarii capului, servicii multimedia si posibilitatea de a experimenta posibilitatile Internetului 4G.

Liudmila Climoc, Director General Orange Moldova: "La Orange Moldova am lansat cu succes Internet 3G de mare viteza fara fir, disponibil oriunde cu serviciul Internet Acum si premiera mondiala tehnologia HD Voice, care imbunatateste semnificativ calitatea vocii convorbirilor la mobil. In plus, in 2010, am realizat, primele prezentari publice ale versiunii demo 4G. Prin intermediul acestei expozitii ne dorim sa impartasim cu toti locuitorii Moldovei unele dintre cele mai recente si impresionante inovatii in telecomunicatii. "

Orange Expo este organizat cu sprijinul Orange Technocentre, ANRCETI si Ministerul Telecomunicatiilor. In cadrul expozitiei va avea loc prima demonstratie live a serviciilor inovatoare, precum si a tehnologiei de generatia a patra (Long Term Evolution), care are ca scop extinderea serviciilor de date existente.

Orange Expo consolideaza angajamentul nostru de a impartasi si oferi sprijin in asimilarea inovatiilor din telecomunicatii, contribuind prin aceasta la dezvoltarea acestui domeniu in Republica Moldova. "

Orange Expo este deschis pentru public de la ora 10:00 pana la 22:00, de vineri 23 septembrie, pana duminica 25 septembrie. Intrarea este gratuita.

despre Orange Moldova

Orange Moldova este parte a Grupului France Telecom, unul dintre liderii mondiali in servicii de telecomunicatii, cu sediul in Paris, Franta.

In Moldova, compania si-a demarat activitatea in octombrie 1998, cu marca comerciala VOXTEL, iar ca urmare a rebranding-ului, pe 25 aprilie 2007, a devenit Orange Moldova.

Orange Moldova este operatorul de telefonie numarul 1, cu o familie de peste 2 milioane de clienti si o echipa de peste 1000 de angajati.

Compania detine cea mai extinsa retea de telefonie mobila GSM de 99.5% la nivel de populatie si 99 % la nivel de teritoriu. Tehnologia EDGE de la Orange este disponibila in toata tara. Suplimentar, Orange ofera legatura neintrerupta a clientilor sai cu cei de acasa in peste 127 de tari.

Orange Moldova este unicul operator din tara, care detine una dintre cele mai rapide retele Internet 3G+ din lume, cu capacitatea de 42 Mbps. Iar serviciul Internet Acum, este preferat de cca 80.000 de abonatii, formand cea mai mare comunitate de utilizatori ai retelei fara fir 3G+ din tara.

Serviciile de generatia a treia (internet mobil, apeluri video, TV pe mobil, etc) sunt disponibile in peste 1143 de localitati si acopera 91% din populatie.

La nivel international, Orange Moldova a fost prima companie din lume care a lansat in premiera mondiala HD Voice pentru telefonia mobila. Proiectul a fost lansat pe 09.09. 09, iar in 2010, Grupul France Telecom a primit pentru aceasta un premiu la Global Awards GSM World Congress din Barcelona. In luna mai 2011, Orange Moldova a fost prima care a lansat oferta Magic Zona, care ofera tuturor clientilor PrePay reduceri la apeluri, care se schimba in functie de loc si ora, oriunde in toata tara. Orange Moldova este unicul operator din Moldova care detine 4 certificate internationale ISO: 9001, 14001; 27001 si OHSAS 18001.

Alaturi de acestea, Orange Moldova este antrenata in numeroase programe de responsabilitate sociala prin intermediul Fundatiei Orange si sprijina dezvoltarea sportului prin parteneriate cu Comitetul National Olimpic si Federatia Nationala de Fotbal (FMF). In decursul a 5 ani, Orange Moldova este partener general al Eurovision Moldova.