22.09.2011 toate
Orange Moldova a inaugurat in premiera Orange Expo - expozitia inovatiilor care ne schimba viata

Astazi, 22 septembrie, la Chisinau, in scuarul Teatrului de Opera si Balet, Orange Moldova a inaugurat prima expozitie Orange Expo.

Evenimentul s-a desfasurat in prezenta managerilor locali si internationali, reprezentanti ai grupului Orange FT, oficialitatilor si presei.

Liudmila Climoc, Directorul General al companiei Orange Moldova a declarat:

"Orange Moldova acorda o importanta deosebita inovarii si transferului tehnologic. Fiiind parte a Grupului France Telecom, Orange beneficiaza de suport in ceea ce priveste aducerea si implementarea pe piata din Moldova a celor mai utile si performante inovatii in domeniul telecomunicatiilor.

Astfel, la Orange Moldova am lansat cu succes Internet 3G de mare viteza fara fir, disponibil oriunde cu serviciul Internet Acum si in premiera mondiala tehnologia HD Voice, care imbunatateste semnificativ calitatea vocii convorbirilor la mobil. In plus, in 2010, am realizat primele prezentari publice ale tehnologiei 4G.

Aceasta a plasat tara noatra printre primele tari din lume care se bucura de cele mai avansate servicii in telecomunicatii.

Inovarea se afla in centrul cresterii economice, fiind catalizatorul acesteia, si devenind totodata un factor al competitivitatii. Orange Expo consolideaza angajamentul nostru de a impartasi si oferi suport in asimilarea inovatiilor din telecomunicatii, contribuind prin aceasta la dezvoltarea domeniului in Republica Moldova.

Astfel, timp de 3 zile in centrul capitalei Republicii Moldova vor fi expuse cele mai noi, interesante si exclusive inovatii, care ofera posibilitati uimitoare pentru activitatile noastre de zi cu zi."


Sergiu Postica, Directorul de Strategie si Dezvoltare a Businessului a mentionat:

"Dupa doi ani de succes cu 3G + de la Orange, Internet Acum si HD Voce sunt deja pe larg utilizate in tara si se bucura de mare succes.

Astazi, in cadrul acestei expozitii ne dorim sa impartasim cu toti locuitorii Moldovei unele dintre cele mai recente si impresionante inovatii in telecomunicatii.

Timp de 3 zile veti putea vedea, asculta, simti si incerca telefoane, tablete, casti virtuale si alte tehnologii inovative care in prezent sunt disponibile doar in cateva exemplare in intreaga lume.

In plus, dupa prezentarea facuta de Orange in premiera nationala in iulie 2010, in cadrul Orange Expo aveti din nou ocazia sa descoperiti performanta 4G prin intermediul tehnologiei LTE cu viteze de pana la 100 Mbps.

De asemenea, puteti sa testati primul telefon 3D din lume, pe care puteti viziona filme 3D, fara ochelari, dar la fel de impresionant.

O alta posibilitate sunt calatoriile virtuale cu Spheric. Castile virtuale Spheric, va vor transfera in realitatea virtuala de 360°, unde imaginile sunt insotit de sunete si se schimba firesc.

Tot aici veti descoperi sunetul care reda totul. Cu noua inventie Surround-sound Audio Conference veti vedea ca e posibil sa transmiti nu doar sunetele vocale, dar si pe cele de anturaj, intr-o calitate si nivel de realism pe care nu l-ati mai auzit pana acum.

Acestea sunt doar cateva din multitudinea inovatiilor prezentate in cadrul primei expozitii Orange Expo.

Am pregatit Orange Expo impreuna cu expertii de la Orange Tehnocenter cu suportul si Ministerului Tehnologiilor informationale si ANRCETI.

Aceasta expozitie ne aduce mai aproape de 4G si ne ofera posibilitatea de a ne atinge de tehnologiile de maine."
Viceprim-ministrul, Ministrul Economiei, Valeriu Lazar a comunicat in cadrul Orange Expo:

"Trecerea la noul model de dezvoltare economica, bazat pe investitii si exporturi este imposibila fara contributia sectorului tehnologiilor informationale si comunicatiilor. Desi TIC are o pondere de circa 10% in Produsul Intern Brut, abia recent autoritatile au inceput sa abordeze sectorul ca o industrie aparte si nu ca una de suport.

Tin sa mentionez ca sectorul TIC se regaseste in toate documentele nationale de politici si va beneficia de atentia cuvenita din partea autoritatilor si pe viitor.

Evenimentul pe care il organizeaza astazi Orange, se inscrie perfect in strategia tarii noastre de a prelua cele mai bune practici internationale de reglementare in domeniile tehnologiilor mobile de generatia a patra, a portabilitatii numerelor de telefon, a internetului in banda larga si a digitalizarii serviciilor TV.

Este important sa asiguram conditii pentru competitia intre tehnologii, astfel incat acestea sa devina mai accesibile populatiei largi si ca infrastructura fizica, dar si din punct de vedere financiar".


Cu aceiasi ocazie Sergiu Sitnic, Director al ANRCETI, a declarat:

"Cunoastem ca dezvoltarea aduce cu sine accesul la informatie si capacitatea de actiune atunci cand inovatiile sunt accesibile unui numar cat mai mare de utilizatori. Iata de ce ANRCETI saluta initiativa Orange Moldova de a demonstra in cadrul acestei expozitii tehnologia LTE, impreuna cu alte inovatii pentru a incerca si a intelege functionalitatea serviciilor de generatia a patra (4G) si importanta acestora pentru utilizatori.

Piata de Internet in banda larga, prin tehnologiile fara fir, din Republica Moldova este foarte dinamica si se dezvolta in mod rapid. Serviciile in banda larga, oferite in baza acestor tehnologii, au schimbat radical modul in care comunicam, exercitam accesul la informatie, facem schimb de experienta si cunostinte, efectuam afaceri si interactionam la distanta cu alte persoane. Impactul serviciilor in banda larga asupra economiei devine tot mai puternic. Acum este foarte important sa avem strategii si planuri de dezvoltare a serviciilor in banda larga pentru a ne asigura ca toti cetatenii pot beneficia de noi aplicatii, servicii si oportunitati de afaceri aduse de noile tehnologii de comunicatii.

Orange Moldova a reusit sa obtina rezultate avansate in domeniul 3G, inclusiv lansarea in premiera mondiala in Republica Moldova a tehnologiei HD Voice, fapt remarcat pe plan international.

Ne bucura faptul ca furnizorii din R. Moldova demonstreaza deja capacitatea de a implementa noile servicii 4G. Agentia, la randul sau, va elabora si aplica in continuare cele mai inteligente masuri de reglementare orientate spre asigurarea disponibilitatii si calitatii serviciilor in banda larga pentru toate categoriile de utilizatori, stimularea concurentei loiale, incurajarea investitiilor si promovarea inovatiilor in aceasta sfera".


In final, Liudmila Climoc, Directorul General Orange, a concluzionat:

"Cu Orange Expo inovatiile prezentate sunt o realitate care incepe astazi.

Sunt mandra de faptul ca prin munca noastra si cu suportul Grupului France Telecom contribuim la plasarea Republicii Moldova printre tarile pioniere la capitolul tehnologiilor noi in telecomunicatii."


Orange Expo este deschis pentru public de la ora 10:00 pana la 22:00, de vineri 23 septembrie, pana duminica 25 septembrie. Intrarea este gratuita.

Partenerii media a primei editii Orange Expo sunt posturile de TV Prime si 2Plus.despre Orange Moldova

Orange Moldova este parte a Grupului France Telecom, unul dintre liderii mondiali in servicii de telecomunicatii, cu sediul in Paris, Franta. In Moldova, compania si-a demarat activitatea in octombrie 1998, cu marca comerciala VOXTEL, iar ca urmare a rebranding-ului, pe 25 aprilie 2007, a devenit Orange Moldova.
Orange Moldova este operatorul de telefonie numarul 1, cu o familie de peste 2 milioane de clienti si o echipa de peste 1000 de angajati.
Compania detine cea mai extinsa retea de telefonie mobila GSM de 99.5% la nivel de populatie si 99 % la nivel de teritoriu. Tehnologia EDGE de la Orange este disponibila in toata tara. Suplimentar, Orange ofera legatura neintrerupta a clientilor sai cu cei de acasa in peste 127 de tari.
Orange Moldova este unicul operator din tara, care detine una dintre cele mai rapide retele Internet 3G+ din lume, cu capacitatea de 42 Mbps. Iar serviciul Internet Acum, este preferat de cca 80.000 de abonatii, formand cea mai mare comunitate de utilizatori ai retelei fara fir 3G+ din tara.
Serviciile de generatia a treia (internet mobil, apeluri video, TV pe mobil, etc) sunt disponibile in peste 1143 de localitati si acopera 91% din populatie.
La nivel international, Orange Moldova a fost prima companie din lume care a lansat in premiera mondiala HD Voice pentru telefonia mobila. Proiectul a fost lansat pe 09.09. 09, iar in 2010, Grupul France Telecom a primit pentru aceasta un premiu la Global Awards GSM World Congress din Barcelona. In luna mai 2011, Orange Moldova a fost prima care a lansat oferta Magic Zona, care ofera tuturor clientilor PrePay reduceri la apeluri, care se schimba in functie de loc si ora, oriunde in toata tara. Orange Moldova este unicul operator din Moldova care detine 4 certificate internationale ISO: 9001, 14001; 27001 si OHSAS 18001.
Alaturi de acestea, Orange Moldova este antrenata in numeroase programe de responsabilitate sociala prin intermediul Fundatiei Orange si sprijina dezvoltarea sportului prin parteneriate cu Comitetul National Olimpic si Federatia Nationala de Fotbal (FMF). In decursul a 5 ani, Orange Moldova este partener general al Eurovision Moldova.

Versiunea Desktop