26.09.2011 toate
Orange – partener general al Conferintei Internationale de Microelectronica si Calculatoare

6 ani de parteneriat durabil intre Orange si Universitatea Tehnica din Moldova

In perioada 22 - 24 septembrie 2011 la Universitatea Tehnica din Moldova a avut loc cea de-a VII-a editie a Conferintei Internationale Stiinta Calculatoarelor si Microelectronica (ICMCS-2011), organizata de Facultatea Calculatoare, Informatica si Microelectronica in parteneriat cu Orange Moldova.

Scopul conferintei a fost de a aborda probleme actuale si de perspectiva ale dezvoltarii societatii informationale, e-guvernarii si noilor tehnologii din domeniul stiintei calculatoarelor, microelectronicii si nano-tehnologiilor.

Concomitent, s-a desfasurat si finala concursului studentesc international Earth Rover 2011 in domeniul sistemelor robotice mobile. La concurs au participat 6 echipe de studenti din Republica Moldova, Romania si Ucraina, iar echipele castigatoare plasate pe primele 3 locuri au fost premiate de catre compania Orange.

Liudmila Climoc, Director General Orange Moldova: “Avem un parteneriat durabil cu Universitatea Tehnica din Moldova de 6 ani. In tot acest rastimp am sustinut universitatea si studentii in toate initiativele lor, deoarece credem ca tehnologiile stau la baza dezvoltarii si reprezinta viitorul, iar Orange acorda o atentie deosebita inovarii si transferului tehnologic.

Ion Bostan, Rector, Universitatea Tehnica din Moldova: „Suntem bucurosi de parteneriatul cu Orange Moldova. Numai in ultimii 2 ani Orange a alocat peste un milion de lei pentru dezvoltarea proiectelor universitatii noastre. Din aceste considerente, avem o deosebita placere sa acordam dnei Liudmila Climoc, Director General Orange Moldova, titlul de senator de onoare al Universitatii Tehnice.

In cadrul parteneriatului cu Universitatea Tehnica din Moldova, Orange sustine Conferinta Internationala Stiinta Calculatoarelor si Microelectronica deja al patrulea an. De asemenea, Orange a creat o clasa de computere si un laborator de tehnologii mobile in cadrul Facultatii Calculatoare, Informatica si Microelectronica, a oferit burse Orange, locuri de practica pentru studenti, a sustinut si alte proiecte interesante si inovatoare. Acest parteneriat este unul strategic, care vine sa reconfirme statutul Orange de companie social-responsabila.

Versiunea Desktop