30.09.2011 toate
Orange sustine programul "Burse de Merit 2011" al optulea an consecutiv
Burse pentru cei mai buni studenti din Republica Moldova

In data de 30 septembrie curent Orange Moldova in parteneriat cu Centrul de Informatii Universitare si BC Moldova Agroindbank SA au organizat o conferinta de presa, in cadrul careia au anuntat lansarea concursului "Burse de merit 2011" si au invitat studentii de la toate institutiile de invatamant superior din tara sa aplice pentru burse.

Cei mai buni studenti si masteranzi vor beneficia de 50 de burse anuale in valoare de 12000 lei. Studentii de la ultimul an de studii (ciclul licenta) vor beneficia de 35 de burse, iar pentru studentii masteranzi aflati in primul an de studii (ciclul masterat) sunt disponibile 15 burse.

La concursul pentru burse pot participa:

  • studentii cu varsta de pana la 30 ani, aflati in ultimul an de studii (cu frecventa la zi, ciclul licenta - anul absolvirii 2012)
  • masteranzii aflati in primul an de studii (cu frecventa la zi), de la toate specialitatile, care isi fac studiile la una din institutiile de invatamant universitar din RM

Media notelor pentru toti anii de studii trebuie sa fie 9 – domeniile stiintelor social-umaniste, 8,5 – domeniile stiintelor exacte, tehnice si medico-biologice si 8 in cazul studentilor cu dizabilitati si/sau orfani.

Nu sunt eligibili pentru participare la concurs studentii care beneficiaza deja de alte burse pentru anul de studii 2011-2012 (cu exceptia burselor interne oferite de institutiile de invatamint universitar).

Concursul consta din 2 etape: selectia candidatilor in baza dosarelor depuse si interviul intr-o limba straina.

Dosarele admise pentru concurs vor fi examinate de catre Consiliul de Experti si Consiliul Donatorilor.

Totalurile concursului vor fi cunoscute in data de 8 decembrie 2011. Ceremonia de decernare a Burselor de Merit va avea loc in luna decembrie 2011.

Mickael Faure, Director Marketing si Comunicare Orange Moldova: "Concursul "Burse de merit" a devenit o traditie frumoasa atat pentru noi si ceilalti parteneri ai proiectulu, cat si pentru studentii de la toate institutiile superioare de invatamant din Republica Moldova. Este cel mai asteptat concurs anual de burse din tara. Speram ca anul acesta numarul doritorilor de a obtine o bursa de merit va creste si indemnam toti studentii sa aplice la acest concurs. Ne exprimam convingerea ca investitiile noastre in proiecte de sustinere si dezvoltare a tinerilor isi vor gasi continuitate in profesionalismul acestor tineri care sunt asteptati de angajatorii din Republica Moldova, inclusiv si de Orange Moldova. Toate aceste proiecte adresate tinerilor vin sa ne reconfirme statutul nostru de companie social-responsabila."

Loretta Handrabura, Vice-Ministru al Educatiei: "Acest concurs, care se apropie de un majorat foarte frumos, este un exemplu elocvent de parteneriat public-privat , care au o importanta deosebita pentru dezvoltarea socio-economica a tarii".

Galina Vasilita, Sef al Departamentului Strategie si marketing, activitate retail BC "Moldova Agroindbank" SA: "An de an, organizatorii si partenerii concursului "Burse de merit" acorda o sansa de afirmare tuturor tinerilor studiosi din tara, care s-au facut remarcati prin rezultate si prin implicare activa in activitati extracurriculare. In calitate de partener fidel al acestui concurs, BC "Moldova Agroindbank" SA are ferma convingere ca acesti tineri au nevoie de un imbold si de un surplus de putere pentru ca potentialul lor sa fie valorificat la justa valoare. Pentru Moldova Agroindbank implicarea in acest proiect este mai mult decat o simpla investitie, este un angajament durabil fata de tanara generatie si fata de tara in scopul crearii unei societati puternice si competitive la nivel international.
Adresam un mesaj de incurajare viitorilor participanti, le uram succes in aceasta competitie frumoasa. Suntem convinsi ca prin perseverenta si competenta ei vor contribui la reafirmarea prestigiului institutiilor universitare si al tarii in ansamblu."

Concursul este organizat sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova.

Parteneri media: Compania Teleradio Moldova, Комсомольская Правда в Молдове, Saptamina, Jurnal de Chisinau, Timpul, Info-Prim Neo.

Parteneri: Agentia de publicitate Echim Art, Asociatia Nationala a Tinerilor Istorici din Moldova.

Programul Burse de Merit a fost lansat in anul 1996 la initiativa Fundatiei Soros-Moldova pentru a incuraja performantele academice, stiintifice si extracurriculare ale studentilor din Moldova. Din anul 2001 aceasta initiativa este sustinuta de Banca Comerciala "Moldova Agroindbank", iar din 2004 - si de compania Voxtel, acum devenita Orange Moldova. Din anul 2003 concursul Burse de Merit este organizat de Centrul de Informatii Universitare, sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova. Pe parcursul celor cincisprezece editii ale concursului peste 3570 de studenti au aplicat la acest concurs, dintre care 1030 de studenti au beneficiat de Burse de Merit, iar festivitatea de decernare a lor a devenit un eveniment remarcabil in viata universitara din Moldova.