04.10.2011 toate
Orange a prezentat performanta tehnologiei 4G in cadrul Forumului trans-regional pentru regiunile Europa, CSI si Asia-Pacific privind dezvoltarea accesului la Internet pe banda larga.
descoperirile se schimba cu Orange

La o saptamana de la organizarea expozitiei Orange Expo, care a prezentat publicului larg cele mai recente inovatii in domeniul telecomunicatiilor, astazi, Orange Moldova si-a reconfirmat disponibilitatea de a lansa tehnologia de generatia a patra. Testarea tehnologiei viitorului a avut loc in cadrul Forumului trans-regional pentru regiunile Europa, CSI si Asia-Pacific privind dezvoltarea accesului la Internet pe banda larga, organizat sub egida Uniunii Internationale aTelecomunicatiilor (UIT) si Ministerului Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor la care au participat 160 de reprezentanti din 36 de tari.

Scopul de baza al acestui forum este transferul de experienta si informatii privind implementarea serviciilor pe banda larga, solutiile de acces pentru zonele defavorizate, evolutiile tehnologice si de convergenta, noile standarde pentru comunicatiile pe banda larga cu si fara fir, aspecte de reglementare si planificare etc.

Participantii, printre care experti si reprezentanti ai Birourilor de Dezvoltare in Comunicatii si de Standardizare al UIT, Oficiului regional UIT, administratiilor si operatorilor din domeniul comunicatiilor si tehnologiilor informationale, precum si mediului academic, au mentionat importanta dezvoltarii acestor servicii pentru utilizatori.

Orozobek Kaiykov, Directorul Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor: “Daca deceniul trecut a fost numit deceniul telefoniei mobile, atunci acest deceniu poate fi nominalizat deceniul accesului la Internet pe banda larga. Acest subiect este unul important pentru dezvoltarea societatii.

In cadrul seminarului participantii au facut schimb de experienta in domeniul telecomunicatiilor. Potrivit statisticilor oficiale, interesul pentru internetul fara fir este in continua crestere, iar numarul utilizatorilor sporeste de la an la an. Tehnologia 4 G poate raspunde noilor tendinte in domeniul comunicatiilor electronice, fapt de care sunt convinsi participantii la forum.

Pavel Filip, Ministrul Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor :”Noi acum lucram asupra hotararii de guvern pentru alocarea licentelor pentru frecventele 4G, ceea ce, in cel mai apropiat timp, va oferi posibilitatea utilizarii serviciilor de generatia a patra".

Pentru Orange Moldova participarea la acest forum este o posibilitate in plus de a demonstra comunitatii locale si internationale de profil performanta inregistrata gratie suportului acordat de catre Grupul France Telecom. Astfel, Orange Moldova dispune de una din cele mai moderne arhitecturi ale retelei 3G care asigura o viteza de pana la 42 de Mbps.

Liudmila Climoc, Director General Orange Moldova: "Constatam faptul ca sectorul de telecomunicatii este dezvoltat in Moldova ceea ce intr-adevar ne pune in randul tarilor care au acces la ultimele tehnologii, ultimele inovatii, unde nivelul de telecomunicatii este foarte dezvoltat. Orange este unul din principalii jucatori pe piata telecomunicatiilor din Moldova, care, prin implementarea tehnologiilor de ultima generatie ofera servicii utile si accesibile pentru populatia tarii.

De asmenea, in cadrul unui test Orange a prezentat participantilor la forum avantajele tehnologiei 4G.

Sergiu Postica, Director de Strategie si Dezvoltare a Business-ului, Orange Moldova: "Astazi demonstram posibilitatile tehnologiei LTE pregatita sa sustina serviciile 4G. Noile servicii care vor fi disponibile in viitor pentru toti utilizatorii Internet Acum permit navigarea pe Internet la viteza de pana la 100 Mbps, accesarea unui continut bogat, descarcarea fisierelor voluminoase (fotografii, clipuri video HD si chiar 3D), vizionarea TV in direct in HD, cat si accesarea jocurilor interactive online pentru a juca cu prietenii din intreaga lume”.

Moldova se claseaza in topul tarilor din spatiile CSI si cel European la capitolul performante in domeniul telecomunicatiilor, iar extinderea posibilitatilor de acces ale populatiei la Internet pe banda larga va permite depasirea barierei digitale.