10.10.2011 toate
Spectacol de balet pentru copiii din scolile-internat din Moldova

Fundatia Orange continua traditia de a organiza momente de sarbatoare pentru copiii din scolile-internat din tara. In acest an, impreuna cu Teatrul National de Opera si Balet si Societatea Culturala “Vatra”, Fundatia Orange organizeaza gratuit trei spectacole de opera si balet in cadrul proiectului “Opera si baletul – mai accesibile pentru copiii defavorizati”.

Recent, copiii au avut posibilitatea sa vizioneze pe viu primul spectacol din acest an - unul dintre cele mai renumite din lume - “Lacul lebedelor” de Piotr Ceaikovski. Acestia au ramas impresionati de eroii povestii si in special de Bufon.

Cornel, 12 ani: „Mi-a placut cel mai mult de Bufon, care facea glume si distra pe toti tinerii din gradina Reginei”.

Eduard, 15 ani: „Este prima data cand privesc un spectacol de balet. Totul a fost ca intr-o poveste - muzica, costumatia, scena. Au fost momente de neuitat. Ard de nerabdare sa ma reintorc la un nou spectacol.

In cadrul evenimentului a fost prezentat si CD-ul cu muzica vocala „Florilegiu Lacrymosei” al corului „Lacrimoza”, produs cu suportul financiar integral al Fundatiei Orange Moldova. CD-ul contine 16 piese din repertoriul international printre care si „Ave Maria”, „Sara pe deal”, „Gloria Alleluia” si va fi distribuit gratuit scolilor-internat din tara.

Angela Prisacaru, dirijor, corul „Lacrimoza”: „Suntem foarte bucurosi ca acum vom avea un CD, de care avem mare nevoie pentru promovarea corului. Copiii muncesc foarte mult, avem rezultate deosebite, piese extraodinare, care acum vor putea fi ascultate pe CD-ul „Florilegiu Lacrymosei”. Multumim Fundatiei Orange ca sustine muzica corala si tinerele talente in acest domeniu din Republica Moldova.

Mickael Faure, Presedinte al Consiliului Fundatiei Orange Moldova: „Prin proiectele Fundatiei Orange in domeniul culturii ne propunem sa promovam valorile cultural-artistice autohtone . Deja al doilea an consecutiv avem un parteneriat durabil cu Teatrul National de Opera si Balet si Societatea Culturala „Vatra”, in cadrul caruia am reusit si continuam sa promovam opera si baletul in randul copiilor. Impreuna am prezentat deja 3 spectacole de opera si balet si pana la sfarsitul anului sunt planificate inca doua, care raman o surpriza pentru cei mici. In acest context, sunt bucuros sa anuntam si lansarea CD-ului „Florilegiu Lacrymosei” al corului „Lacrimoza”, care este un suport real si necesar pentru un cor autohton.

“Lacul lebedelor” a fost vizionat de peste 1000 de copii de la 19 scoli-internat din Chisinau, Straseni, Ialoveni, Causeni, Rezina, Telenesti, Tighina si alte regiuni, multi dintre care au vazut o piesa de balet pentru prima data in viata.

Pana acum, in cadrul proiectului „Opera si baletul – mai accesibile pentru copiii defavorizati” peste 3000 de copiii din scolile-internat din tara au vizionat un spectacol de opera sau balet la invitatia Fundatiei Orange Moldova.