11.12.2007 toate
Orange - un model perfect de investitii in Moldova

Orange Moldova a gazduit in premiera sedinta membrilor Asociatiei Investitorilor Straini cu participarea Primului Ministru Vasile Tarlev.

Primul Ministru, insotit de viceministrul economiei si comertului Viorel Melnic si membrii Asociatiei Investitorilor Straini au vizitat compania Orange si au facut cunostinta cu performantele inregistrate de Orange pe parcursul a noua ani de prezenta pe piata moldoveneasca.

Itinerarul a inclus vizita magazinului Orange Buiucani si a Serviciului Relatii Clienti.
In cadrul acestora, Primul Ministru a purtat discutii cu angajatii Orange, fiind interesat de conditiile de munca, protectia sociala a angajatilor, relatiile lor cu clientii.

De asemenea, Seful Cabinetului de Ministri s-a intalnit cu directorii si managerii companiei.

Directorul General Orange Moldova a mentionat ca vizita Primului Ministru este o onoare pentru Orange. "Suntem unul din cei mai mari investitori din Moldova. Numarul clientilor a depasit 1 milion 200 de mii, volumul investitiilor in 2007 va fi de peste 40 de milioane de dolari. Noi consideram ca, conditiile de reglementare ale pietei sunt favorabile pentru dezvoltare, iar investitiile facute in Moldova sunt pentru noi un succes" a mai spus Bruno Duthoit.

La randul sau, Primul Ministru Vasile Tarlev in discutia cu directorii si managerii Orange a subliniat ca guvernul este interesat de atragerea investitiilor straine pe piata autohtona, iar baza legislativa existenta este favorabila pentru a da un imbold fluxului de investitii in Moldova. Si in acest sens, a precizat Primul Ministru, Orange este un exemplu remarcabil, deoarece pe parcursul intregii activitat, primul operator de telefonie mobila a dat dovada de corectitudine, fiind si un catalizator important in procesul de dezvoltare a pietei de telecomunicatii.

De asemenea, Primul Ministru a participat la sedinta Asociatiei Investitorilor Straini, agenda careia a inclus mai multe subiecte ce tin de functionarea intreprinderilor straine in Moldova si sporirea atractivitatii investitionale a tarii.