18.10.2011 toate
Orange sustine tinerii antreprenori

Pe 11-13 noiembrie 2011 la Chisinau va fi organizat primul Startup Weekend Moldova cu sustinerea companiei Orange Moldova.

Startup Weekend este un eveniment de 54 ore, care creeaza conditii si furnizeaza resurse si motivatii pentru tineri entuziasti si echipe sa-si lanseze proiectele online si sa-si transforme ideile in afaceri.

Evenimentul presupune organizarea unui concurs in cadrul caruia participantilor li se propune in termeni restransi de timp sa dezvolte un proiect online sau mobil, formand echipe si experimentand intreg procesul de lansare a unei afaceri de la generarea ideii pana la dezvoltarea unui prototip, fiind ghidati de mentori cu experienta.

Participantii evenimentului poseda diverse competente: programare, design grafic, project management, marketing si administrarea afacerii, prin combinarea carora se pot genera proiecte viabile. Cel mai interesant si util proiect va fi premiat de compania Orange Moldova si va putea participa, alaturi de castigatorii din alte tari, la Batalia Globala a Startup-urilor.

Partener General: compania Orange Moldova

Sponsor Platina: Proiectul USAID Cresterea Competitivitatii si Dezvoltarea Intreprinderilor (CEED II) si Incubatorul Simpals Garage

Sponsor Aur: Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM)

Sponsor Argint: Asociatia Companiilor Private din domeniul TIC (ATIC)

Alti parteneri: Agentia Pentru Inovatii si Transfer Tehnologic (AITT) etc.

Fiind lansat in Statele Unite ale Americii, Startup Weekend a fost gazduit deja in peste 200 orase, motivand crearea a peste 300 de startup-uri si inspirand peste 9000 de antreprenori din intreaga lume. Startup Weekend Moldova va fi organizat in cadrul Saptamanii Globale a Antreprenoriatului, la initiativa Fundatiei Kaufman din SUA, in cadrul careia evenimente antreprenoriale vor avea loc in SUA, India, China, Mexic, Marea Britanie, Franta, Norvegia, Noua Zealanda, Mongolia, Islanda, Nigeria, Cambodia, Rusia si Romania.

Mai multe detalii despre eveniment pe site-ul: http://moldova.startupweekend.org