21.10.2011 toate
Fundatia Orange a prezentat un spectacol de opera pentru copiii din scolile-internat din Moldova

In luxosul sau apartament din Paris, Violetta Valery da o petrecere la care iau parte prietenii si admiratorii ei. Unul dintre acestia il prezinta pe tanarul Alfredo Germont. Acesta este inceputul spectacolului de opera “Traviata” de G. Verdi, care are la baza romanul lui Alexandre Dumas fiul, “Dama cu camelii”, si care a fost prezentat de Fundatia Orange copiiilor din mai multe scoli-internat din tara in data de 20 octombrie curent la Teatrul National de Opera si Balet.

Spectacolul este parte a proiectului “Opera si baletul – mai aproape de copiii defavorizati” initiat in 2010 si implementat in parteneriat cu Teatrul National de Opera si Balet si Societatea Culturala “Vatra”.

Mickael Faure, Presedinte al Consiliului Fundatiei Orange: “Este deja al doilea spectacol prezentat anul acesta si al patrulea in cadrul proiectului “Opera si baletul – mai aproape de copiii defavorizati”. Prin intermediul spectacolelor de opera si balet ne propunem sa familiarizam copiii din scolile-internat din tara cu valorile culturale autohtone. Credem ca doar vizionand pe viu un spectacol de opera sau balet copiii pot intelege aceste genuri de muzica nobile”.

Andrei, 15 ani: “Mi-a fost foarte interesant sa vad acest spectacol pe viu. Actorii sunt frumosi imbracati, canta foarte frumos. Am stat in primele randuri si am avut senzatia ca ma aflu in mijlocul evenimentelor acestui spectacol.”

Elena, 13 ani: “Am venit la acest spectacol ca la o adevarata sarbatoare. La intrare am primit stegulete, iar la plecare – baloane. A fost ca intr-o poveste, dar pacat ca s-a sfarsit atat de repede. Vreau foarte mult sa mai revin”.

In cadrul spectacolului, Fundatia Orange a oferit drept cadou scolilor-internat participante a cate cinci CD-uri cu muzica corala “Florilegiu Lacrymosei” produs recent cu suportul fundatiei. Astfel, copiii vor avea posibilitatea de a asculta, fie la ora de muzica sau in timpul lor liber, piese renumite din repertoriul international, precum “Ave Maria”, “Gloria Alleluia”, “Sara pe deal” etc.

“Traviata” a fost vizionat de peste 1000 de copii de la mai multe scoli-internat din Chisinau, Straseni, Ialoveni, Causeni, Rezina, Telenesti, Tighina si alte regiuni. Multi dintre acesti copii pentru prima data in viata lor au vazut o piesa de opera.

Pana acum, in cadrul proiectului „Opera si baletul – mai accesibile pentru copiii defavorizati” peste 4000 de copii din scolile-internat din tara au vizionat pe viu un spectacol de opera sau balet la invitatia Fundatiei Orange Moldova.