15.01.2008 toate
Orange incepe anul 2008 cu daruri frumoase

Din 14 ianuarie 2008 copiii hipoacuzii ai scolii nr. 12 din Chisinau se vor bucura de o sala renovata, dotata cu 11 calculatoare performante. Acest cadou face parte dintr-un proiect amplu initiat de compania Orange si Centrul de Informatii Universitare, realizat cu suportul Ministerului Educatiei si Tineretului. Proiectul "Utilizarea tehnologiilor informationale in institutiile speciale pentru copii cu deficiente fizice si senzoriale" prevede reparatia si dotarea claselor cu calculatore performante in 9 scoli internat pentru copiii cu deficiente fizice si senzoriale.

Scopul acestui proiect este de a asigura elevilor accesul la tehnologiile informationale si de a facilita procesul de integrare a acestora in societate.

"Speram ca acest echipament va ajuta elevii cu deficiente de auz sa se integreze in societate. Navigand pe Internet, ei vor fi in contact permanent cu lumea inconjuratoare. Vrem sa stie ca noi nu am uitat de ei" - а mentionat in cuvantul sau de salut Directorul General al companiei Orange Moldova Bruno DUTHOIT. Pana acum, in scoala nr. 12 erau doar cateva computere vechi care de multe ori se defectau.

La randul sau, Ministrul Educatiei si Tineretului Victor Tvercun, care a participat la eveniment, a subliniat importanta acestui proiect pentru buna desfasurare a procesului educational a acestor copii si integrarea lor in societate. "Acum doua luni, cand am discutat proiectul impreuna cu reprezentantii Orange Moldova, i-am asigurat ca vor avea tot suportul. Si iata, astazi participam la ceremonia de deschidere a primei clase de calculatoare. Ma bucura faptul ca acest proiect prevede crearea unor astfel de sali in toate cele 9 scoli speciale pentru copii cu ineficiente fizice si senzoriale. Acest proiect este un exemplu demn de urmat si pentru alte companii care activeaza aici in Moldova".

In cadrul ceremoniei, copiii au cantat, au semanat si au urat oaspetii.

Compania Orange Moldova in activitatea sa se axeaza nu doar pe prestarea serviciilor de telefonie mobila accesibile si de calitate. Orange este un actor social responsabil. In 2007 Orange a realizat proiecte sociale in valoare de peste 5 milioane de lei in domeniile cultura, tineret, sport, educatie, arta.