01.12.2011 toate
Intrevederea cu vicepresedintele Grupului Orange&France Telecom, Benoit Scheen

Chisinau, 01 decembrie 2011 - Presedintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, Presedinte al Parlamentului, a avut astazi o intrevedere cu vicepresedintele Grupului Orange&France Telecom, Benoit Scheen.

In cadrul intrevederii au fost abordate subiecte ce tin de activitatea Grupului „Orange" in Republica Moldova si perspectivele de extindere a acesteia. Totodata, au fost abordate aspecte ce tin de implementarea proiectelor sociale in cadrul parteneriatelor public-privat.

In acest context, Benoit Scheen l-a informat pe Presedintele interimar Marian Lupu privind activitatea companiei, investitiile efectuate si planurile de dezvoltare. Vicepresedintele Benoit Scheen a mentionat ca Orange Moldova este operatorul de telefonie numarul 1 din Republica Moldova, care are cea mai extinsa re?ea de telefonie mobila, de 99,5 la suta la nivel de populasie si 99 la suta la nivel de acoperire a teritoriului.

De asemenea, Orange Moldova este unicul operator din tara noastra, care de?ine una dintre cele mai rapide retele Internet 3G+ din lume. Oaspetele a mai specificat ca Orange Moldova acorda a atentie sporita activitatilor privind realizarea de proiecte sociale, in anul 2011 fiind investiti in acest scop circa 1 mln. de euro. In perspectiva imediata, Compania intentioneaza sa lanseze tehnologia 4G, care presupune asigurarea accesului populatiei la informatie multimedia la viteza inalta.

Presedintele interimar a apreciat activitatea Companiei Orange Moldova, calitatea serviciilor oferite si a mentionat ca aceasta Companiei reprezinta atat unul din promotorii noilor tehnologii informationale, cat si unul din agentii economici cu deversari importante la bugetul de stat al tarii noastre. In acelasi context, Presedintele interimar Marian Lupu a apreciat inalt implicarea meritorie a Companiei pe dimensiunea promovarii de proiecte sociale, a mentionat importanta dezvoltarii sectorului TIC pentru Republica Moldova si a opinat in favoarea acordarii suportului necesar in ceea ce tine de reglementarea domeniului respectiv.