01.12.2011 toate
Prim-ministrul Vlad FILAT a avut astazi o intrevedere cu directorul executiv al Grupului „Orange” pentru Europa, Benoit SHEEN

La intrevedere a participat si directorul general al companiei „Orange Moldova”, Liudmila CLIMOC. Discutia s-a axat pe subiecte privind activitatea Grupului „Orange” in Republica Moldova si perspectivele de extindere a acesteia. Totodata, au fost abordate aspecte ce tin de implementarea proiectelor sociale in cadrul parteneriatelor publice-private.

Benoit SHEEN a mentionat ca Grupul „Orange” este satisfacut de performantele reprezentantei sale din Republica Moldova si apreciaza sustinerea acordata de Guvernul RM operatorilor care activeaza in domeniul tehnologiilor informationale.

Oficialii a confirmat disponibilitatea Grupului „Orange” pentru noi investitii in Republica Moldova pentru a imbunatati aria de acoperire a telefoniei mobile pe drumurile nationale si localitati, precum si intentia de a lansa tehnologia 4G, care presupune asigurarea accesului populatiei la informatie multimedia la viteza inalta.

Prim-ministrul a salutat aceasta intentie si a dat asigurari ca Guvernul RM va acorda tot suportul necesar in ceea ce tine de reglementarea domeniului respectiv, mentionind importanta dezvoltarii sectorului TIC pentru Republica Moldova.

“Ne-am propus sa implementam un proiect ambitios ce tine de e-guvernare (guvernare electronica). In acest sens avem nevoie de parteneri pentru a asigura infrastructura necesara si a oferi cetatenilor servicii de calitate”, a spus Prim-ministrul.

Vlad FILAT a apreciat activitatea companiei “Orange Moldova” in partea ce tine de desfasurarea proiectelor sociale, in mod special mentionind succesele inregistrate de companie in colaborarea cu institutiile de invatamint si sustinerea tineretului studios din Republica Moldova.

In acest context, Liudmila CLIMOC a remarcat ca nivelul de pregatire a specialistilor din Republica Moldova in domeniul ingineriei si IT este inalt apreciat si peste hotarele tarii.

“Avem experienta colaborarii cu partenerii nostri din Elvetia si Belgia in acest sens. Acestia apreciaza calitatea si flexibilitatea specialistilor din Republica Moldova, dar si capacitatea lor de a se dezvolta rapid in plan profesional. Sint deja 150 de specialisti recrutati de noi pentru companii din strainatate, in viitor planificam sa extindem aceasta activitate”, a precizat directorul general “Orange Moldova”.

In cadrul discutiei au mai fost examinate chestiuni ce vizeaza cooperarea agentilor economici cu institutiile de invatamint in vederea perfectionarii activitatii operatorilor de telefonie mobila si IT si lansarii unor proiecte in baza parteneriatelor publice-private pentru asigurarea populatiei Republicii Moldova cu servicii de calitate.