13.12.2011 toate
Expozitia de fotografii „Un monde en partage”

organizata cu ocazia aniversarii a 2 ani de activitate a Fundatiei Orange Moldova

Misiunea fundatiei este de-a ajuta oamenii sa comunice mai bine
De la fondarea sa in 1987, Fundatia Orange dezvolta programe filantropice in mai multe tari, promovand misiunea Grupului Orange de a ajuta oamenii sa comunice mai bine. Fundatia Orange are misiunea de a face lumea mai accesibila pentru toti, ajutand oamenii, care sunt izolati de restul lumii din cauza insuficientelor senzoriale, prin incurajarea acestora de a fi mai autonomi in viata lor de zi cu zi si prin sustinerea realizarilor lor sociale si culturale.

Responsabilitatea Social-Corporativa in lume
Fundatia Orange coordoneaza toate activitatile filantropice ale Grupului Orange in intreaga lume, lucrand in stransa colaborare cu reteaua de companii Orange extinsa in peste 30 de tari din Europa, Asia, Orientul Mijlociu si Africa, unde este prezent Grupul. In toate aceste tari, fundatia sustine proiecte propuse de organizatii nonguvernamentale locale si internationale si institutii publice, tinand cont de specificul contextului cultural si social al fiecarei tari in parte.

Fundatia Orange Moldova
In Republica Moldova, Fundatia Orange a fost lansata oficial pe 25 noiembrie 2009. Aceasta este parte a retelei Fundatiei Orange si sustine proiecte in 3 domenii-cheie:

  • sanatate&dizabilitati - prin sustinerea persoanelor cu autism si a proiectelor care sporesc nivelul de independenta si imbunatatesc viata de zi cu zi a oamenilor cu deficiente senzoriale;
  • educatie - prin sustinerea proiectelor ce incurajeaza instruirea si educarea, in special, a fetelor din scolile-internat din tara;
  • cultura - prin promovarea, in special, a muzicii corale, operei si baletului, precum si promovarea tinerelor talente in aceste domenii.

Lansarea fundatiei a contribuit semnificativ la consolidarea angajamentului de responsabilitate social-corporativa al companiei Orange Moldova.

Contextul expozitiei „Un monde en partage”
Pozele ilustrate in cadrul expozitiei prezinta viata beneficiarilor Fundatiei Orange Moldova, care sunt in special copii defavorizati cu deficiente senzoriale si dizabilitati fizice, cu acces limitat la educatie de calitate. Prin intermediul expozitiei, oferim acestor copii posibilitatea de a se adresa catre comunitate pentru a atrage atentia asupra problemelor cu care se confrunta in viata lor de zi cu zi.

Expozitia de fotografii “Un monde en partage” va fi deschisa pentru locuitorii Chisinaului si a intregii tari pana in data de 15 ianuarie 2012.

Cultura

Educatie

Sanatate

Situatii exceptionale