21.12.2011 toate
Burse de Merit 2011 – pentru cei mai buni studenti ai tarii a XVI-ea Aniversare

Astazi, 19 decembrie 2011, 50 de studenti au intrat in posesia Bursei de Merit 2011, oferite in cadrul Ceremoniei Festive, organizate in incinta Teatrului National “Mihai Eminescu”, de catre Centrul de Informatii Universitare.

Editia curenta a concursului, a saisprezecea la numar, s-a desfasurat sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova, cu suportul financiar al BC Moldova Agroindbank SA si al Companiei Orange Moldova.

Cei mai buni studenti si masteranzi din tara vor beneficia de 50 de burse anuale in valoare de a cite 12000 lei.

In cadrul concursului au fost depuse 245 dosare de la 18 institutii universitare din Republica Moldova, iar in rezultatul evaluarii dosarelor depuse si a prestatiei candidatilor la interviu, organizat intr-o limba straina, 35 de studenti din ultimul an de studiu, ciclul licenta, de la 8 institutii universitare si, 15 masteranzi de la 10 institutii universitare din tara au primit Burse de Merit.

Cei 50 de invingatori in concurs au fost selectati de o Comisie de Experti independenta, constituita din reprezentanti ai comunitatii academice.

Pe parcursul celor saisprezece editii anuale ale concursului peste 3800 de studenti au aplicat concursului, dintre care 1080 de studenti au beneficiat de Burse de Merit, iar Ceremonia Festiva de decernare a burselor a devenit un eveniment remarcabil in viata universitara din Moldova.

Angela Muset, Director Centrul de Informatii Universitare: „Acest concurs le-a trezit tinerilor un interes deosebit, deoarece anul acesta bursele sunt egale ca valoare. Ca structura, competitia, de asemenea, a implicat un element nou - interviul intr-o limba straina - franceza, germana sau engleza, la discretia candidatului.

Experienta capatata in concursul dat, in competitii si provocari similare, fortifica spiritul tinerilor - ii face mai increzuti in sine, in propriile cunostinte, le da aripi spre noi realizari.

Speram ca pentru multi dintre ei, acest concurs va reprezenta o pista de decolare spre ceva fundamental si durabil. Gratie sponsorilor de onoare, BC „Moldova Agroindbank” SA si Compania Orange Moldova, asiguram an de an continuitatea proiectului, investind in tineri eruditi si intelepti, iar prin acestia - in frumoasa perioada a studentiei, a tineretii.

Marcel Teleuca, Vicepresedintele BC "Moldova Agroindbank" SA. : „Este semnificativ faptul ca acest eveniment important din viata universitara din Moldova se produce acum, in contextul sarbatorilor de iarna. Este o perioada cind visele se implinesc, si ma bucur mult ca Moldova Agroindbank a contribuit la realizarea asteptarilor tinerilor bursieri. Adresez cistigatorilor felicitari si le doresc ca aceasta mica realizare sa devina inceputul unei istorii durabile de succes din viata fiecaruia dintre ei. Cunostintele si intelectul sint temelia cresterii profesionale, iar responsabilitatea si sentimentul datoriei stau la baza individualitatii si demnitatii umane. De acest principiu ne calauzim in relatiile noastre de succes cu partenerii sociali, carora le multumim de colaborare si pe care ii asiguram si cu aceasta ocazie ca Puterea sta in noi!

 

Liudmila Climoc, Director General Compania Orange Moldova: „Ne exprimam convingerea ca investitiile noastre in proiecte de sustinere si dezvoltare a tinerilor isi vor gasi continuitate in profesionalismul acestor tineri, care sunt asteptati anual de catre angajatorii din Republica Moldova, inclusiv si de Orange Moldova. Toate aceste proiecte adresate tinerilor vin sa ne reconfirme statutul nostru de comapnie social-responsabila”, a mentionat Climoc.

Programul Burse de Merit a fost lansat in anul 1996 la initiativa Fundatiei Soros-Moldova pentru a incuraja performantele academice, stiintifice si extracurriculare ale studentilor din Moldova. Din anul 2001 aceasta initiativa este sustinuta de Banca Comerciala „Moldova Agroindbank”, iar din 2004 - si de compania Voxtel, acum devenita Orange Moldova. Din anul 2003 concursul Burse de Merit este organizat de catre Centrul de Informatii Universitare, sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova. Pe parcursul celor saisprezece editii ale concursului 1080 de studenti au beneficiat de Burse de Merit, iar festivitatea de decernare a lor a devenit un eveniment remarcabil in viata universitara din Moldova.

Sponsori: BC Moldova Agroindbank SA si Compania Orange Moldova.

Parteneri media: Compania Teleradio Moldova, Saptamina, Jurnal de Chisinau, Timpul, Agentia „Info-Prim Neo”.

Parteneri: Agentia de publicitate „Kim Art”, Asociatia Nationala a Tinerilor Istorici din Moldova