01.02.2012 toate
Scoala medie din s. Radulenii Vechi, r. Floresti are un laborator de computere

Pe 1 februarie curent, compania Orange Moldova in parteneriat cu Centrul de Informatii Universitare au lansat o noua clasa de computere in incinta scolii medii generale “Petru Lucinschi” din s. Radulenii Vechi, raionul Floresti.

Evenimentul este parte a proiectului “Utilizarea tehnologiilor informationale in institutiile speciale pentru copii cu deficiente fizice si senzoriale”, care are scopul de a facilita accesul copiilor cu necesitati speciale, defavorizati la noile tehnologii informationale, prin crearea de laboratoare de computere.

La evenimentul de lansare a laboratorului de computere a participat si ex-presedintele Republicii Moldova, domnul Petru Lucinschi, in numele caruia a fost numita scoala din sat.

Petru Lucinschi, ex-presedinte al RM: “Ma bucur nespus de mult ca copiii din aceasta scoala au facut un pas inainte in lumea noilor tehnologii gratie suportului companiei Orange. Acest laborator de computere va fi cartea de vizita a scolii, un instrument modern de comunicare si instruire atat de necesar elevilor secolului XXI”.

Laboratorul este renovat in totalitate si dotat cu 11 computere conform prevederilor programului SALT al Ministerului Educatiei.

Liudmila Climoc, Director General al companiei Orange: “Ne mandrim cu realizarea acestui proiect de amploare, care a presupus crearea a 8 laboratoare de computere in cele 8 institutii speciale din Republica Moldova, doua laboratoare de computere in incinta Universitatii Tehnice din Moldova si astazi, cel de-al 11-lea laborator de computere in incinta Scolii medii generale “Petru Lucinschi” din s. Radulenii Vechi, r. Floresti. Prin intermediul acestui program ne-am propus sa facilitam accesul copiilor defavorizati atat din regiunile urbane cat si rurale la noile tehnologii informationale si la educatie de calitate.”

Proiectul a fost implementat de Fundatia Orange Moldova, compania Orange Moldova, Centrul de Informatii Universitare, cu sustinerea Ministerului Educatiei si Guvernului Republicii Moldova.