20.02.2012 toate
impreuna la Eurovison 2012
Orange Moldova si IPNA Teleradio Moldova au anuntat despre parteneriatul general in cadrul concursului Eurovision 2012

Moldova va participa la cea de-a 57-ea editie a concursului national "Eurovision Song Contest 2012" gratie parteneriatului stabil cu Orange Moldova, care si-a confirmat statutul sau de partener General al proiectului si pentru editia din acest an. Despre aceasta reprezentantii companiilor Teleradio Moldova si Orange Moldova au anuntat astazi, in cadrul unei conferinte de presa.

"Suntem Partenerul General al acestui minunat concurs deja al 5-lea consecutiv. Eurovisonul pentru noi, cei de la Orange, inseamna mai intai de toate promovarea tinerelor talente muzicale, care, la randul lor, duc faima tarii noastre in exterior. Credem ca acest concurs este unul dintre cele mai importante evenimente muzicale ale anului. De fiecare data cand avem posibilitatea de a sustine si incuraja tinere talente, o facem cu o deosebita placere si responsabilitate sociala. Putem spune cu incredere ca pe parcursul activitatii noastre, am avut mai multe colaborari frumoase de acest gen: Festivalul International de muzica a tinerelor talente "Chipuri de prieteni", concerte cu participarea lui Goran Bregovic, Cesaria Evora, Geta Burlacu, Zdob si Zdub, Studio One, Dan Balan, Pavel si Cleopatra Stratan, Nelly Ciobanu, Scorpions, Lara Fabian si altii" , a mentionat Liudmila Climoc, Director General al Orange Moldova.

"Aducem multumiri companiei Teleradio Moldova pentru fidelitate si oportunitatea de a participa in calitate de Partener General al concursului national Eurovision, editia 2012. Pentru unii participanti concursul va fi o pista de lansare in lumea muzicii, iar pentru altii o noua treapta in cariera de muzician. Ne bucura faptul ca prin acest concurs aducem aportul nostru modest la sustinerea, incurajarea si promovarea talentelor din Moldova, cat si la promovarea Republcii Moldova peste hotarele tarii", a concluzionat Liudmila Climoc.

Eurovision Moldova 2012 - mai interactiv si mai distractiv

In acelasi timp, au fost lansate un sir de activitati multimedia pentru a aduce mai aproape de public competitian nationala pentru Eurovision Song Contest 2012. Toti cei interesati vor avea acum posibilitatea sa cunoasca mai multe despre concurenti si sa afle detalii despre tot ce se intampla dupa culisele concursului.

Eurovision Moldova 2012 in retelele de socializare

In acest an, fanii Eurovision au posibilitatea sa urmareasca interpretii favoriti prin intermediul retelelor sociale. Pe facebook, twitter si blogul Orange, vizitatorii pot sa afle informatii de ultima ora despre concurs si participanti, sa plaseze comentarii, sa adreseze intrebari si sa lanseze teme de discutii.

De asemenea, direct de pe telefonul mobil, clientii Orange pot sa descarce toate piesele inregistrate la concurs si sa afle amanunte despre pregatirile pentru Eurovision.

Link-urile spre paginile dedicate Eurovision Moldova 2012 pot fi gasite pe site-ul eurovision.trm.md si events.orange.md

ton in telefon – o piesa de la Eurovision

Clientii Orange pot sa-si inlocuiasca tonul de apel si sa-si intampine prietenii cu piesa preferata de la Eurovision. Cele 21 de melodii, care vor fi interpretate in timpul concertului din 11 martie pot fi descarcate gratuit de pe site-ul tonuri.orange.md sau prin apel la numarul scurt 3000 (serviciul va fi disponibil incepand cu data de 21 februarie).

Pentru telefonul mobil, Orange a lansat o pagina wap special dedicata evenimentului, care poate fi accesata de pe telefonul mobil pe m.orange.md (serviciul va fi disponibil incepand cu data de 21 februarie). La fel ca pe site-ul web, aici sunt disponibile poze ale celor 21 de finalisti insotite de o scurta biografie si piesele in versiune integrala sau scurta.

In acest an, la concurs s-au inscris 87 de piese. Live au fost audiati 57 de artisti, dintre care 20 au trecut in finala, iar o piesa a fost selectata de catre public prin intermediul retelelor de socializare.