28.04.2012 toate
Cooperarea schimba lumea sau Orange schimba cooperarea

Orange Moldova sustine conferinta stiintifica internationala cu genericul "Cooperativele si dezvoltarea durabila intr-o economie globala" care a avut loc la universitatea Cooperatist-Comerciala din Moldova.

Timp de trei zile prefesori universitari si specialisti in domeniul cooperativelor din tara si de peste hotare, au participat la o serie de evenimente dedicate anului international al cooperativelor, declarat de Organizatia Natiunilor Unite.

Claudia TCACIUC, UCCM: "Aceasta conferinta reuneste participanti din mediul academic si de cercetare din peste 15 tari si are drept obiectiv sa promoveze valorile cooperatiste si sa identifice noi oportunitati pentru dezvoltarea cooperativelor, care au demonstrat ca sunt un model de afacere economic-viabil si social-responsabil".

Cooperativele sunt considerate modelul de business cu cel mai mare potential de dezvoltare.



TATIANA PUIU, Universitatea George Bacovia, Bacau: "In anul international al cooperatiei nu putea exista o tema generala pentru o conferinta intr-o universitate care prin insasi misunea sa, serveste cooperatia, decat aceasta - cooperativele si dezvoltarea durabila intr-o economie globala".

Parternerul oficial al conferintei stiintifice este Orange Moldova.

ANDREI PREASCA, director Vanzari Corporative Orange Moldova: "Conferinta Stiintifica care se petrece astazi este un eveniment unic din mai multe considerente, iar una este faptul ca cooperatia de consum este o forma destul de veche a activitatii economice. Probabil una din formele de depasire a crizei economice este si forma de cooperare dintre stat si business, de aceea si Orange vine sa sustina aceasta conferinta de a da posiblitatea oamenilor sa discute aceste aspecte".

Decizia ONU de a proclama anul 2012 an international al cooperativelor are drept scop evidentierea contributiei acestora la dezvoltarea sociala si economica a lumii.