08.05.2012 toate
Orange invita la Primul Festival International al baloanelor cu aer cald

Primul Festival International al baloanelor cu aer cald in Republica Moldova este organizat de catre Clubul Sportiv National Aerobis cu sustinerea companiei Orange Moldova.

Evenimentul va avea loc in perioada 8-10 mai in Moldova, iar in seara zilei de 9 mai, incepand cu orele 20.00 in Piata Marii Adunari Nationale va avea loc un show de lumini sustinut de baloane cu aer cald.

Aerostatele care vor participa la festival au volume cuprinse intre 2000 si 4500 m3 de aer, fiind de marimea unui bloc de 6-8 etaje fiecare. Zborurile din cadrul festivalului se vor efectua in zona Chisinaului. Startul fiecarui zbor va fi dat de pe unul din cele 9 terenuri prestabilite, in functie de directia vantului.

Organizatorul precizeaza ca toate zborurile vor fi efectuate dimineata, in jurul orelor 06.00 - 07.00, si seara - aproximativ la orele 18.00-19.00, in fiecare din zilele desfasurarii festivalului, doar in conditii climaterice favorabile.

La festival vor participa nume de valoare in ballooningul European, asa cum sunt: Hans van Hoesel din Olanda, care este si presedintele departamentului de ballooning de pe langa Asociatia Aeronautica Regala a Olandei, Michael Suchy, de 6 ori campion al Cehiei, campion al Austriei, Slovaciei, ocupant al locului 7 la Campionatul European in 1996 si locului 15 la Campionatul Mondial din 2010.

Orange invita la primul Festival International al baloanelor cu aer cald, miercuri, 9 mai, ora 20.00, in Piata Marii Adunari Nationale.