11.05.2012 toate
Orange – promotor al ballooningului in Republica Moldova

In Republica Moldova a avut loc primul Festival International al Baloanelor cu Aer Cald. Evenimentul a fost organizat de catre Clubul Sportiv National Aerobis cu sustinerea companiei Orange Moldova si a altor parteneri.

Timp de trei zile, intre 8 si 10 mai, chisinauienii si oaspetii capitalei au putut admira un specatol deosebit deasupra orasului si anume aerostatele multicolore care au fost la inaltimi.

Sergiu Zavulan, Presedintele Clubului National Sportiv Aerobis: „Este primul Festival international al baloanelor cu aer cald din Republica Moldova la care au participat nume celebre din Ucraina, Rusia, Olanda, Cehia, Romania si Moldova. Nu a fost o competitie sportiva, ci doar o fiesta pentru a arata frumuseatea unui zbor cu un aerostat. Compania Orange a stat de la bun inceput la lansarea ballooningului in Moldova, fiind prima companie care detine un balon cu aer cald.
Mickael Faure, Director Marketing si Comunicare, Orange Moldova: „Sustinem acest eveniment pentru ca promoveaza un mod sanatos de viata, este ceva foarte inedit si diferit de ceea ce s-a intamplat pana acum in Republica Moldova. Festivalul International al Baloanelor cu Aer Cald este unul din evenimentele sustinute in cadrul sirului de proiecte dedicate aniversarii a 5 ani cu Orange”.

La festival au participat 7 echipe din 6 tari. Printre invitati au fost: Hans van Hoesel, presedintele Departamentului de ballooning de pe langa Asociatia Aeronautica Regala a Olandei, Michael Suchy, campionul multiplu la ballooning din Cehia si altii.

Michael Suchy, campion al Cehiei la Ballooning: „La inaltime nu conteaza daca este Cehia, Moldova sau Anglia. Sa zbori e frumos in orice tara!

Hans Van Hoesel, Presedintele Departamentului Ballooning, Asociatia Regala de Aeronautica din Olanda: „Cand am inceput sa practic acest tip de sport, la inceputul anilor 80, in Olanda a fost o situatie similara ca in Moldova. Nimeni nu stia multe despre zborurile cu balonul cu aer cald si a trebuit sa dezvoltam acest lucru in tara noastra. Cred ca asa va fi si in Moldova”.

Primul Festival International al baloanelor cu aer cald nu s-a limitat doar la zborurile deasupra orasului. Evenimentul inedit pentru tara noastra a culminat, miercuri, 9 mai, cu un show de lumini cu aerostatele in Piata Marii Adunari Nationale. Zeci de persoane s-au adunat in centrul capitalei pentru a urmari spectacolul.


Versiunea Desktop