14.05.2012 toate
Orange Moldova este un partener fidel al Zilei Europei in Republica Moldova

Pe 12 mai in Moldova a fost marcata Ziua Europei. Pentru o zi intreaga Europa s-a aflat in centrul capitalei. Alaturi de Misiunile diplomatice ale statelor membre ale Uniunii Europene, care au venit sa-si impartaseasca cultura si traditiile lor, Orange Moldova a prezentat serviciile si produsele sale.

20 de tari, organizatii internationale si companii europene care activeaza pe piata Republicii Moldova au expus in Piata Marii Adunari Nationale standuri expozitionale, care au format un adevarat satuc european. Ziua Europei este o ocazie unica de a celebra valorile comune ale UE, de a aduce mai aproape culturile noastre si de a contempla identitatea noastra comuna ca europeni, in toata diversitatea ei.

Liudmila Climoc, Director General Orange Moldova: “Sustinem acest frumos eveniment in calitate de partener deja pe parcusul a mai multi ani.

Orange este un brand european de talie mondiala care a fost lansat acum 5 ani pe piata din Republica Moldova. Gratie faptului ca apartinem unuia dintre cele mai cotate branduri de telefonie mobila din lume am adus pe piata din Moldova cele mai interesante si inovative produse si servicii. Astfel, ne mandrim ca suntem primii in lume care am lansat noul standard de voce pentru telefonia mobila - HD voice, avem cea mai performanta retea 3G si cea mai mare viteza la Internet 3G de 42MB pe secunda.

De asemenea, prin evenimentele noastre am inclus Moldova in circuitul cultural european, organizand concerte cu participarea lui Goran Bregovici, Lara Fabian, Cezaria Evora, Patricia Kaas, Sarah Connnor, Scorpions etc.

Iar prin activitatea Fundatiei Orange promovam si fortificam culltura de Responsabilitate Sociala in tara noastra.

De asemenea, agenda evenimentul a inclus dezbateri publice vizavi de aspectele politice si economice ale cooperarii UE - Republica Moldova, cu participarea ambasadorilor UE si a oficialilor moldoveni de rang inalt. Intr-o zona speciala au fost amenajate colturi lingvistice. Iar copiii au avut posibilitatea sa deseneze pe asfalt cu creioane colorate si/ sau sa-si picteze pe corp (body painting) diferite simboluri ale UE.

Seara, activitatile „Satului european” au culminat cu un concert cu participarea artistilor din Republica Moldova si din strainatate.

In tara, Ziua Europei va fi marcata de Delegatia Uniunii Europene in Republica Moldova, in perioada 12-19 mai.

Orange Moldova va sustine desfasurarea acestui eveniment si la Comrat.