17.05.2012 toate
Orange invita la cea de-a doua editie a Startup Weekend Moldova

In perioada 1-3 iunie la Chisinau se va desfasura cea de-a doua editie a Startup Weekend Moldova. Pentru a doua oara consecutiv, initiativa este sustinuta de Orange Moldova, Proiectul USAID Cresterea Competitivitatii si Dezvoltarea Intreprinderilor (CEED II) si Incubatorul Simpals Garage.

Proiectul presupune organizarea unui concurs in cadrul caruia participantilor li se propune, in termeni restransi de timp, sa dezvolte un proiect online sau mobil, formand echipe si experimentand intreg procesul de lansare a unei afaceri - de la generarea ideii pana la dezvoltarea unui prototip. Pe tot parcursul concursului, participantii sunt ghidati de mentori cu experienta.

La eveniment sunt invitati sa participe programatori, specialisti in design grafic, managementul proiectului, marketing si administrarea afacerii, care isi propun sa dezvolte afaceri in domeniul Social Media si aplicatii pentru telefoane mobile.

Autorii celor mai interesante si utile proiecte vor fi premiati de compania Orange Moldova si alti parteneri ai evenimentului.

In acest an, evenimentul va fi organizat la Universitatea Liber Internationala din Moldova.

Pentru mai multe detalii despre proiect si pentru inregistrare, vizitati: http://moldova.startupweekend.org.

Prima editie a Startup Weekend a avut loc in noiembrie 2011 la Chisinau si a adunat 45 de participanti si 12 mentori. In total, la eveniment au fost prezentate 30 de idei de afaceri, dintre care 10 au fost dezvoltate ulterior. Autorii ideii castigatoare au participat la Batalia Globala a Startup-urilor si s-au clasat pe locul 12 din 50.