25.03.2008 toate


Astazi, 25 martie, a avut loc conferinta de presa organizata de Companiile “Teleradio – Moldova” si Orange Moldova, cu participarea Getei Burlacu si a producatorului interpretei in proiectul Eurovision 2008, Serghei Orlov.

In cadrul conferintei de presa participantii au facut publice mai multe detalii ce tin de proiectul de participare a Republicii Moldova la concursul Eurovision 2008.

Compania “Teleradio Moldova” va organiza acest eveniment in parteneriat cu Compania Orange Moldova si cu sustinerea Guvernului RM.

TRM anunta despre parteneriatul cu Orange

Valentin Todercan, Presedintele Companiei “Teleradio - Moldova” a mentionat in cadrul conferintei de presa ca parteneriatul cu Orange este prima experienta de acest gen, dar pare a fi una reusita si promitatoare.

Colaborarea presupune asumarea mai multor responsabilitati din partea partenerilor, inclusiv oferirea pachetului exclusiv de publicitate companiei Orange, asumarea cheltuielilor pentru cazarea delegatiei din partea Companiei “Teleradio-Moldova”, taxe de participare, unilaterale si taxe de satelit, actiuni PR.

Orange - surprinde din nou

La randul sau, Bruno Duthoit, Directorul General Orange Moldova a mentionat ca este recunoscator Companiei “Teleradio Moldova” pentru posibilitatea oferita de a participa in calitate de partener general al evenimentului.

“Fiind nu doar un agent economic, dar si un cetatean responsabil Compania Orange Moldova este mandra de faptul ca va contribui la sustinerea reprezentantului Moldovei la acest concurs european, care se bucura de o mare popularitate. Sustinand-o pe Geta Burlacu noi sustinem Moldova”, a mai spus Bruno Duthoit.

Suportul Orange in organizarea acestui proiect prevede asigurarea producerii vidioclipului Getei Burlacu pentru Eurovision, producerea press-kit-urilor, inregistrarea piesei.

Concurs cu premii “Eurovision 2008”
  • Din 1 pana in 29 aprilie, Compania Orange, in parteneriat cu TRM, va realiza un concurs cu premii “Eurovision 2008”, la care vor putea participa toti clientii Orange.
  • Participantii la concurs vor avea posibilitatea sa raspunda prin SMS la intrebarile concursului, expediind varianta corecta a raspunsului la numarul 1991, astfel acumuland puncte.
  • Vor fi desemnati invingatori zilnici, saptamanali si finali. In fiecare zi participantul, care va acumula cele mai multe puncte, va primi drept cadou un pachet Juno, iar cel care va acumula cele mai multe puncte pe parcursul unei saptamani, va primi in dar o camera video.
  • Marea surpriza a concursului este rezervata invingatorului final, care va avea posibilitatea sa plece impreuna cu persoana draga la Belgrad. Orange ofera aceasta posibilitate pentru prima data. Marele premiu prevede asigurarea unei calatorii gratuite pentru doua persoane la Belgrad la concertul final Eurovision 2008 din 24 mai. Biletele pentru concertul final vor fi oferite de catre Compania “Teleradio-Moldova”.
  • Mai multe detalii despre acest concurs pot fi gasite pe pagina web eurovision.orange.md, sau pe www.orange.md sau pe www.trm.md.
  • Rezultatele concursului vor fi facute publice in fiecare zi de vineri in cadrul emisiunii “Buna Dimineata” pe postul TV Moldova 1.
O pagina Web in exclusivitate dedicata Getei Burlacu si participarii la Eurovision 2008
  • Cu suportul Orange Moldova, in parteneriat cu producatorul evenimentului, va fi realizata pagina web eurovision.orange.md, care va fi disponibila din 1 aprilie.
  • Pe aceasta pagina poate fi gasita orice informatie despre Geta Burlacu si concursul Eurovision 2008, precum si poze, interviuri, melodii, video clipuri.
  • De asemenea, clientilor Orange li se ofera posibilitatea de a descarca de pe aceasta pagina continut mobil, imagini, melodii, video direct pe telefonul mobil.
  • Un alt avantaj oferit clientilor Orange este posibilitatea de a viziona transmisiunea in direct a concertului Eurovision si pe portalul Orange World, pe canalul Moldova International. Totodata pe acest portal va putea fi gasit si videoclipul Getei Burlacu.
  • Mai multe informatii despre Concursul Eurovision 2008 pot fi gasite pe www.trm.md, www.orange.md, www.orange.eurovision.md
Geta va canta a patra in prima semifinala

Vitalie Cojocaru, reprezentantul comitetului organizatoric “Eurovision – Moldova” a mentionat ca in urma extragerii ordinii in care vor canta concurentii, care a avut loc la Belgrad, Geta Burlacu cu piesa “A Centry of Love” va canta in prima semifinala, a patra dupa Muntenegru, Israel si Estonia.

“Noi suntem multumiti de pozitia aceasta, pentru ca majoritatea tarilor care vor participa in prima semifinala ne acorda de obicei suport la televoting”, a spus Vitalie Cojocaru.

De asemenea, el a adus la cunostinta mass-media conditiile de acreditare. Asadar, persoanele interesate de Concurs, in special presa, fanii, etc., care planifica deplasarea la Belgrad, Serbia, pot initia procedura de acreditare. Acreditarea va facilita obtinerea vizei si accesul in spatii interzise spectatorilor ordinari. Solicitarea de acreditare trebuie sa contina:

  • Nume, prenume solicitant
  • Locul actual de munca, functia
  • Contactele: telefon serviciu, telefon mobil, numar press-card, adresa e-mail si numele angajatorului
  • Seria pasaportului, valabilitatea acestuia
  • Poza recenta
  • Data sosirii si plecarii din Belgrad
  • Solicitarile vor fi expediate la adresa cv@trm.md. Mai multe detalii la: /37322/ 725689
  • Obtinerea acreditarii nu garanteaza accesul in sala de concert, decat in zilele de repetitii. Semifinalele si Marea finala vor putea fi urmarite de pe monitoarele instalate la centrul de presa – SAVA Center.
  • Este de mentionat si faptul ca, Compania «Teleradio-Moldova» va difuza atat finala cat si ambele semifinale ale festivalului. Echipa de filmare aflata la fata locului, va pregati si va difuza zilnic materiale pe postul de televiziune Moldova 1. Materialele video despre aflarea delegatiei Moldovei la Eurovision vor putea fi urmarite si pe site-urile oficiale www.trm.md, www.orange.md cat si pe pagina dedicata www.eurovisionorange.md

Geta Burlacu va avea doi producatori in cadrul proiectului Eurovision 2008

Жета Бурлаку, певица и участница Молдовы на «Евровидение 2008», заявила что у нее будут два продюсера в ходе проекта «Евровидение 2008» – Корина Кайряк и Сергей Орлов.

Geta Burlacu, interpreta si reprezentanta Moldovei la concursul Eurovision 2008 a declarat ca va avea doi producatori in cadrul proiectului Eurovision 2008 - Corina Caireac si Serghei Orlov.

“Cu Corina Caireac am o colaborare de mai mult timp, iar cu Serghei Orlov, care este si directorul Asociatiei de Creatie “Festival”, am inceput sa discut la subiect imediat dupa ce am aflat ca voi reprezenta Moldova la Belgrad”, a spus Geta.

Ea a mai zis, ca toti cei care s-au oferit sa se implice financiar in acest proiect sunt ghidati in actiunile lor in primul rand de prestatia Moldovei la acest concurs european.

Geta Burlacu a multumit companiei Orange Moldova, prima companie care a acceptat sa o sustina in acest proiect si care si-a asumat impreuna cu producatorul evenimentului - “Compania Teleradio–Moldova” – mai multe responsabilitati: de promovare, producere a clipului, inregistrarea piesei, producerea press-kit-urilor. De asemenea, ea a mentionat ca este recunoscatoare si companiilor “Insight Advertising” si “Glavirux” SRL pentru suportul acordat.

Managerul interpretei a vorbit si despre actiunile deja realizate. Asadar, in cadrul conferintei de presa a fost prezentata versiunea noua a piesei. Aceasta versiune a fost aleasa drept cea mai potrivita de catre compozitorul piesei si interpreta.

  • Aranjamentul versiunii oficiale a piesei a fost facut de catre Alexandru Gorgos, iar inregistrarea si mastering-ul - de catre compania “SM Studio”.
  • In timpul apropiat, cu sustinerea companiei “Diametral Film” va fi filmat si videoclipul piesei.
  • In prezent, promovarea versiunii oficiale a piesei este realizata prin intermediul Internet-ului. Doar in cazul obtinerii surselor financiare suplimentare va fi posibila si realizarea turneelor promotionale ale interpretei peste hotarele tarii.

Serghei Orlov, a declarat ca fiind solicitat de Geta Burlacu in calitate de producator in cadrul proiectului Eurovision 2008, el a reflectat mult timp pana a luat o decizie.

”M-am gandit mult timp la oferta Getei, o cunosc de multi ani si nu o singura data am invitat-o sa participe la proiectele pe care le-am realizat. Acum am luat o decizie si sper ca experienta mea profesionala va fi utila in cadrul acestui proiect important.”

Serghei Orlov a multumit organizatorilor proiectului pentru ca in componenta delegatiei oficiale din partea Moldovei a fost inclusa si Olea Tira – finalista preselectiei nationale.

Orlov este convins ca Geta dispune de toate conditiile pentru a avea o prestatie buna la Belgrad.

“Indiferent de rezultatele obtinute la Belgrad, experienta acumulata va contribui la dezvoltarea carierei profesionale a fiecaruia din noi,” a mai spus Orlov.

Organizatorii conferintei de presa au declarat ca in cadrul urmatoarei conferinte de presa va fi prezentat in premiera videoclipul pentru piesa “A Centry of Love”.