14.09.2012 toate
Internet rapid si iPad-uri de ultima generatie de la Orange pentru dotarea Spatiul Medias Tech inaugurat de Alianta Franceza

Orange Moldova este unul din co-partenerii proiectului lansat de Alianta Franceza, ce prevede crearea unei mediateci performante, dedicata tinerilor din Republica Moldova.

Noul spatiu cu un look mai contemporan si noi oferte inedite si-a deschis astazi larg usile pentru toti doritorii de a studia.

Emmanuel SKOULIOS, Director al AFM: ”Spatiul Medias Tech va oferi noi oferte numerice si noi suporturi. Acesta va deveni un instrument valoros pentru persoanele care studiaza franceza, precum si un atu pentru atragerea noului public, in special a tinerilor. Spatiul Mйdias Tech va fi, nu doar o biblioteca, dar si un veritabil spatiu de comunicare si de animare axat pe noile tehnologii si noile mass-media aflate in serviciul francofoniei.”

Liudmila Climoc, Director General Orange Moldova: “Aceasta mediateca realizata inclusiv cu suportul Orange Moldova, este o investitie demna de investitiile franceze din Republica Moldova. Suntem siguri ca noul look, care este unul mai contemporan, deschide noi perspective tinerilor din tara noastra pentru studii de calitate. Orange este o companie privata, care acorda o atentie deosebita proiectelor de Responsabilitate Social Corporativa, prin care contribuie la dezvoltarea educationala a tinerilor si copiilor, atat din scolile internat, cat si din liceele si universitatile din tara.
Aceasta sala performanta, dotata inclusiv cu iPad-uri de ultima generatie oferite de catre Orange, constituie nu doar o investitie eficienta si de durata, dar si un exemplu de proiect, demn de implementat si in alte institutii educationale din tara”

Toti elevii Aliantei Franceze vor putea de acum sa aiba acces liber la mediateca odata inscrisi la cursuri de franceza.

Lucrarile, de o mare amploare, au vizat nu doar mediateca, ci si receptia Aliantei Franceze care, de asemenea, a fost reproiectata pentru a fi mult mai spatioasa si mai luminoasa. Grupurile sanitare au fost complet renovate si vor fi accesibile si pentru persoanele cu handicap. De asemenea, o noua sala de reuniuni este in curs de amenajare, care va fi dotata cu cel mai modern echipament tehnic, ceea ce va permite gazduirea a diverse formari.