15.10.2012 toate
Orange invita la cea de-a treia editie a Startup Weekend Moldova

In perioada 16-18 noiembrie la Chisinau se va desfasura cea de-a treia editie a Startup Weekend Moldova. Pentru a treia oara consecutiv, initiativa este sustinuta de Orange Moldova, Proiectul USAID Cresterea Competitivitatii si Dezvoltarea Intreprinderilor (CEED II) si Incubatorul Simpals Garage. Anul acesta la partenerii evenimentului s-a alaturat si Alianta Franceza in Moldova, care va gazdui evenimentul.

Startup Weekend Moldova este un exercitiu practic pentru tinerii care viseaza sa devina antreprenori in domeniul IT. Acesta presupune organizarea unui concurs in cadrul caruia participantilor li se propune, in termeni restransi de timp, sa dezvolte o aplicatie web sau mobila, formand echipe si experimentand intreg procesul de lansare a unei afaceri - de la generarea ideii pana la dezvoltarea unui prototip. Pe tot parcursul evenimentului participantii sunt ghidati de mentori cu experienta.

La eveniment sunt invitati sa participe programatori, specialisti in design grafic, managementul proiectului, marketing si administrarea afacerii, care isi propun sa dezvolte afaceri in domeniul Social Media si aplicatii pentru telefoane mobile.

Autorii celor mai interesante proiecte vor fi premiati de compania Orange Moldova si alti parteneri ai evenimentului.

Echipa clasata pe locul I automat va intra in Batalia Globala a Startup-urilor, un concurs international la care vor participa alte peste 130 de echipe din diferite tari ale lumii, concurand pentru un premiu foarte atractiv din partea sponsorilor globali.

Pentru mai multe detalii despre proiect si pentru inregistrare, vizitati: http://moldova.startupweekend.org.

Editia precedent a Startup Weekend Moldova a avut loc in iunie 2012 la Chisinau si a adunat 65 de participanti si 12 mentori. In total, la eveniment au fost prezentate 40 de idei de afaceri, dintre care 11 au fost dezvoltate ulterior.