25.10.2012 toate
Burse de Merit 2012 - pentru cei mai buni studenti ai tarii a XVII-ea Aniversare

Centrul de Informatii Universitare anunta concursul Burse de Merit - 2012 pentru cei mai buni studenti ai tarii, organizat sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova, cu suportul financiar al BC Moldova Agroindbank SA si al Сompaniei Orange Moldova.
Cei mai buni studenti si masteranzi vor beneficia de 50 de burse anuale in valoare de 12000 lei. Studentii de la ultimul an de studii (ciclul licenta) vor beneficia de pina la 35 de burse, iar pentru studentii masteranzi de la primul an de studii (ciclul masterat) sunt disponibile pina la 15 burse.
La concurs pot participa cetateni si rezidenti ai RM, cu virsta limita de 30 ani, studenti de la ultimul an de studii (cu frecventa la zi, ciclul licenta - anul absolvirii 2013), inclusiv studentii - masteranzi, de la primul an de studii (cu frecventa la zi, care si-au continuat studiile de masterat imediat dupa absolvirea ciclului licenta), de la toate specialitatile, care isi fac studiile la una din institutiile de invatamint universitar din RM, avind media notelor pentru toti anii de studii nu mai mica de 9 - domeniile stiintelor social-umaniste, 8,5 - domeniile stiintelor exacte, tehnice si medico-biologice si 8 - in cazul studentilor cu dizabilitati si/sau orfani.
Nu sunt eligibili programului de Burse de Merit - 2012 atit studentii, care au beneficiat/ beneficiaza de alte burse, pentru anul calendaristic 2012, decit cele oferite de catre institutiile de invatamint universitar, cit si studentii, care au beneficiat de burse de merit in editia 2011 a concursului.
Concursul consta din 2 etape de selectie a candidatilor, in baza dosarelor depuse si interviul intr-o limba straina. Dosarele admise pentru concurs vor fi examinate de catre Consiliul de Experti si Consiliul Donatorilor.
Totalurile concursului vor fi cunoscute la data de 12 decembrie 2012. Ceremonia de decernare a Burselor de Merit va avea loc in luna decembrie a.c.

Marcel Teleuca, Vicepresedintele Comitetului de Conducere al BC "Moldova Agroindbank" SA: "Moldova Agroindbank este cel mai vechi partener privat care a sprijinit, pentru prima oara, acum 12 ani Programul "Burse de Merit". Ne-am convins de-a lungul anilor de viabilitatea acestuia, Programul reusind cu timpul sa mobilizeze noi parteneriate si sa valorifice noi surse in baza principiilor de transparenta si echitate. Salutam si sustinem aceasta actiune nobila, care contribuie la edificarea unui viitor promitator al tinerilor dotati, ajutandu-i sa-si valorifice talentul in domeniul lor de performanta. Fiind liderul pietei bancare din tara, MAIB serveste pentru beneficiarii programului "Burse de Merit" o calauza pe calea excelentei intruchipate in calitate, onestitate, incredere si putere. Indemnam tinerii care se vor invrednici de burse sa se ataseze si ei acestor valori, sa manifeste dorinta de cunoastere si putere de munca pentru a se putea integra ulterior pe piata muncii din tara, inclusiv in marea echipa de profesionalisti si persoane realizate Moldova Agroindbank."

Victoria Musteata, Manager PR si Sponsorizare al Companiei Orange Moldova: "Concursul "Burse de Merit" a devenit o traditie frumoasa atat pentru noi, cat si pentru ceilalti parteneri ai proiectului si studentii de la toate institutiile superioare de invatamant din Republica Moldova. Este cel mai asteptat concurs anual de burse din tara. Speram ca anul acesta numarul doritorilor de a obtine o bursa de merit va creste si indemnam toti studentii sa aplice la acest concurs pentru ca oferim sanse egale de participare si castig tuturor aplicantilor. Ne exprimam convingerea ca investitiile noastre in proiecte de sustinere si dezvoltare a tinerilor isi vor gasi continuitate in profesionalismul acestor tineri, care sunt asteptati anual de catre angajatorii din Republica Moldova, inclusiv si de Orange Moldova. Toate aceste proiecte adresate tinerilor vin sa ne reconfirme statutul nostru de companie social-responsabila."

Angela Muset, Directorul Centrului de Informatii Universitare:"Programul "Burse de Merit" pe parcursul a 16 editii consecutive a incurajat studentii pentru performante academice si extracurriculare. Experienta capatata de acestia, in concursul dat sau in competitii similare, le fortifica spiritul, ii face mai increzuti in sine, in propriile cunostinte si ii stimuleaza pentru noi realizari.Speram ca pentru multi dintre tineri, acest concurs va reprezenta o pista de decolare spre ceva fundamental si durabil.
Gratie sponsorilor de onoare, BC "Moldova Agroindbank" SA si Compania Orange Moldova, an de an asiguram continuitatea proiectului, investind in tineri eruditi si intelepti, iar prin acestia - in frumoasa perioada a studentiei, a tineretii."

Sponsori: BC Moldova Agroindbank SA si Compania Orange Moldova.
Parteneri media: Revista Saptamina, Cotidianul Timpul, Agentia de publicitate "Info-Prim Neo".
Parteneri: Agentia de publicitate "Kim Art" si Asociatia Nationala a Tinerilor Istorici din Moldova.

Programul Burse de Merit a fost lansat in anul 1996 la initiativa Fundatiei Soros-Moldova pentru a incuraja performantele academice, stiintifice si extracurriculare ale studentilor din Moldova. Din anul 2001 aceasta initiativa este sustinuta de Banca Comerciala "Moldova Agroindbank", iar din 2004 - si de compania Voxtel, acum devenita Orange Moldova. Din anul 2003 concursul Burse de Merit este organizat de catre Centrul de Informatii Universitare, sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova. Pe parcursul celor saisprezece editii ale concursului peste 3800 de studenti au aplicat la acest concurs, dintre care 1080 de studenti au beneficiat de Burse de Merit, iar festivitatea de decernare a lor a devenit un eveniment remarcabil in viata universitara din Moldova.

Versiunea Desktop