08.11.2012 toate
Prim-ministrul Vlad FILAT a avut astazi o intrevedere cu vicepresedintele Grupului "Orange&France Telecom", Benoit SCHEEN

La intrevedere a participat si directorul general al companiei "Orange Moldova", Ludmila CLIMOC.

In cadrul intrevederii, Premierul a mentionat ca apreciaza efortul depus de companie in dezvoltarea infrastructurii de telecomunicatii a Republicii Moldova. De asemenea, Vlad FILAT a vorbit despre avantajele parteneriatului dintre Guvern si comunitatea de afaceri.

"Sintem deschisi fata de proiecte care contribuie la imbunatatirea infrastructurii de telecomunicatii si proiecte in parteneriat cu Guvernul. Un exemplu relevant in acest sens poate fi colaborarea in lansarea serviciului "Semnatura Mobila" si altele. Interesul nostru consta in stabilirea unui parteneriat corect si eficient. Avem asteptari in privinta imbunatatirii ariei de acoperire a telefoniei mobile pe drumurile nationale si localitati rurale si partajarea infrastructurii cu ceilalti operatori pentru a eficientiza investitiile. Astfel, companiile au posibilitatea sa-si dezvolte afacerea, iar cetatenii beneficiaza de servicii calitative", a spus Prim-ministrul.

Vlad FILAT a remarcat interesul companiei fata de proiectele umanitare, mentionind participarea Fundatiei Orange Moldova la donarea unui aparat Roentgen mobil cu brat C, cu valoarea de 3 milioane de lei, Spitalului de Neurologie si Neurochirurgie.

"Responsabilitatea sociala corporatista a companiei Dumneavoastra este un exemplu care merita a fi preluat si multiplicat si de alte companii. Aceste contributii se intorc inapoi in companie intr-o masura mult mai mare", a afirmat Vlad FILAT.

La rindul sau, Benoit SCHEEN a mentionat ca Grupul "Orange" este multumit de  performantele pe care le-a obtinut reprezentanta sa in Republica Moldova. Vicepresedintele Grupului "Orange&France Telecom" a multumit Guvernului pentru acordarea posibilitatii de a-si dezvolta afacerea prin implementarea tehnologiilor 4G in Republica Moldova.

"Lansarea 4G presupune asigurarea accesului populatiei la informatie multimedia in baza celor mai noi tehnologii si Internet cu viteza inalta", a specificat Benoit SCHEEN.

Reprezentantul Grupului "Orange&France Telecom" a afirmat ca apreciaza inalt atitudinea cu care Guvernul de la Chisinau colaboreaza cu comunitatea de afaceri si a manifestat disponibilitatea companiei de a investi in continuare in Republica Moldova pentru a imbunatati serviciile de telefonie si acces la Internet de pe telefon mobil.