16.11.2012 toate
Fundatia Orange Moldova a prezentat opera "Evgheni Oneghin" pentru copiii defavorizati

Pe 13 noiembrie, peste 1000 de copii din mai multe institutii de tip internat din tara au venit la Chisinau pentru a viziona pe viu spectacolul de opera "Evgheni Oneghin" de Piotr Ceaikovski. Spectacolul a fost organizat de catre Fundatia Orange Moldova in parteneriat cu Teatrul National de Opera si Balet "Maria Biesu" si Societatea Culturala "Vatra" in cadrul proiectului "Opera si baletul - mai aproape de copiii defavorizati".

Scopul proiectului este de a familiariza copiii din institutiile de tip internat cu opera si baletul - genuri de arta mai putin populare in Republica Moldova.

Mickael Faure, Presedinte al Fundatiei Orange Moldova: "Astazi am invitat aici la Teatrul National de Opera si Balet copii din mai multe raioane ale tarii: Drochia, Ceadir Lunga, Chisinau, Floresti, Telenesti, Orhei etc. Anul acesta ne-am propus sa organizam traditional 3 spectacole de opera pentru copiii din institutiile de tip internat cu scopul de a-i introduce in circuitul cultural autohton. Primul spectacol a fost prezentat in octombrie iar cel de-al treilea este planificat pentru luna decembrie si va constitui o surpriza frumoasa pentru copii in ajun de Craciun."

Valeria Seican, Director al Teatrului National de Opera si Balet: "Ne bucuram ca avem un parteneriat durabil cu Fundatia Orange Moldova de mai multi ani. Cu certitudine Fundatia Orange Moldova este un sustinator si promotor exemplar al culturii in Republica Moldova prin investitiile facute si dedicatia pentru persoanele defavorizate."

Majoritatea copiilor prezenti la eveniment nu au vizionat niciodata un spectacol de opera pe viu, de aceea impresiile lor sunt de nedescris:

Elena, 12 ani: "N-am mai fost niciodata la un spectacol pe viu. Am vazut mai multe concerte si spectacole doar la televizor, dar in realitate totul este cu mult mai frumos. Sunt foarte impresionata, mi-a placut sa ascult opera, sa urmaresc ce fac actorii pe scena. Voi reveni neaparat daca voi mai avea ocazia."

Proiectul "Opera si baletul - mai aproape de copiii defavorizati" a fost initiat in 2010. De atunci, anual, sunt organizate mai multe spectacole de opera si balet pentru toti copiii defavorizati din tara. Fundatia Orange Moldova acopera integral chletuielile proiectului, inclusiv cele de transport. Pana acum, in cadrul proiectului aproape 10,000 de copii defavorizati au vazut un spectacol de opera sau balet pe viu.