15.04.2008 toate
Get the Flash Player to see this player.

Astazi a avut loc conferinta de presa cu participarea reprezentantei Moldovei la concursul Eurovision 2008. In cadrul conferintei Geta Burlacu sustinuta de echipa sa a prezentat clipul pentru piesa "A Century of Love".

Conferinta de presa a fost organizata de catre partenerul general al proiectului in Moldova compania Orange.

In cadrul coferintei deasemenea au participat producatorii Getei Burlacu, regizorul clipului si directorul "Diametral Film", seful delegatiei moldovenesti la "Eurovision’08", reprezentantul partenruluii general si al sponsorului.

turneu promotional in Romania

In primele zile ale lunii aprilie, IPNA Compania "Teleradio Moldova" a organizat pentru Geta o deplasare de promovare la Bucuresti. Pe 5 aprilie a avut loc conferinta de presa pentru jurnalistii romani. La fel, Geta a participat la doua emisiuni televizate. Ea a prezentat piesa la show-ul matinal pe postul "Romantica". Iar in emisiunea "O data in viata" (posturile TVR si TVR International) ea a interpretat, pe langa cantecul "A Century of Love", o piesa folclorica impreuna cu celebra orchestra "Lautarii", condusa de maestrul Nicolae Botgros.

Geta Burlacu prezinta remixul piesei "Ciririp".

Remixul cantecului "Ciririp" din albumul "Ce n-as da..." a fost creat de Sasha Negara , membrul trupei romanesti de muzica electonica "Sensor" si Lucian Bancescu - membrul proiectului "Fun Key Bro’". Sasha Negara este originar din Moldova si absolvent al Academiei de Muzica "Gh.Dima" din Cluj. Deja de 9 ani el face parte din trupa "Sensor" in care activeaza ca DJ-ei, percutionist si interpret la clarinet. Lucian este inginer programator. Remixul este realizat in stilul "electro acustic ethno-fusion". "Ne cunoastem cu Geta deja de 15 ani dar nu ne-am vazut decat de cateva ori. Imi place mult vocea ei. Gasesc ca ea este bogata, are inflecxiuni interesante. In momentul de fata lucrez la urmatorul remix pentru "hit"-ul folcloric "Damigeana" in interpretarea Getei", relateaza Sasha Negara.

intalnirea cu Primul-ministru

Pe 11 aprilie a avut loc intalnirea Getei Burlacu impreuna cu directorul postului de televiziune publica "Moldova1" din gestiunea TRM – Adela Raileanu cu Premierul moldovean Zinaida Grecenii. La inceputul convorbirii, Geta a felicitat-o pe d-na Greceanii cu numirea in postul de Prim-ministru, i-a oferit flori si discuri cu muzica sa. Managerii artistei au vorbit despre inregistrarea piesei, filmarile clipului si despre ceea ce au reusit sa realizeze.

D-na Primul-ministru a spus ca Guvernul este la curent cu problemele cu care se confrunta echipa Getei Burlacu in legatura cu pregatirea pentru concurs si ca autoritatile sunt interesate ca Moldova sa fie prezentata la un bun nivel la Belgrad. Conform spuselor d-nei Greceanii, Guvernul a decis sa acorde ajutor financiar in sustinerea pregatirilor pentru "Eurovision" si calatoriei la Belgrad.

Getei i s-a propus sa participe la realizarea unui film artistic.

Geta Burlacu a fost invitata de catre regizorul Valeriu Jereghi la compania cinematografica "Prim-Plan Studio" pentru o discutie privind participarea ei intr-un proiect al sau in calitate de actrita.

"In cultura cinematografica mondiala, paralel cu actorii prefesionisti, au drept de existenta si talentele actoricesti native care sunt capabile cu darul lor sclipitor sa transforme cotidianul oamenilor intr-o opera de arta. Acesti oameni poseda o perceptie emotionala si sensoriala particulara a lumii si chiar si exteriorul lor este deosebit; ei sunt creaturi insemnate de Dumnezeu. Spunand toate acestea, ma refer la Geta Burlacu. Ii si vad deja un viitor de actrita in cinematograful european. Ca profesionist, nu pot decat sa ma bucur ca parcursul ei cinematografica incepe cu "Agentia de actori Valeriu Jereghi". Am creat anume pentru ea un rol in noul nostru film "Pasarile calatoare". In momentul lecturii scenariului Geta traia intr-un fel atat de emotional intriga viitorului film incat n-au mai ramas dubii in legatura cu capacitatea ei de a incarna chipul dramatugic ce i-a fost destinat", ne spune Valeriu Jereghi.

prezentarea clipului

Pe 1 aprilie au avut loc filmarile clipului piesei "A Century of Love", Oleg Baraliuc (compozitor) si Victoria Demici (poeta), piesa cu care Geta Burlacu va prezenta Moldova la concursul "Eurovision’08". Proiectul a fost realizat de compania "Diametral Film".

Pregatirile pentru filmari au durat cateva luni. In afara conceperii ideii principale a clipului, a elaborarii scenariului, a alegerii actorilor a fost nevoie de procurarea unei cantitati importante de recuzita si de alte materiale, de inchirierea unor instalatii tehnice si multe altele. E destul sa spunem ca doar pentru realizarea interiorului a fost nevoie de 400m de material alb. In jur de treizeci de persoane au fost implicate in pregatirea clipului si filmarea lui propriu-zisa.

Scenariul clipului este rodul colaborarii dintre autoarul ideii, Corina Caireac, regizorul Veaceslav Cebotari si Geta Burlacu. Seful imaginii clipului este Eugeniu Dedkov, iar creatoarea stilului Getei este designer-ul teatral Stela Verebceanu.

Clipul, ca si cantecul de la care porneste, vorbeste despre valorile eterne care dau sens existentei omenesti. El povesteste despre dragostea dintre barbat si femeie, cea fata de copii si parinti, iubirea fata de viata... Pana la urma, clipul vorbeste despre iubire in general care este atat de importanta pentru oameni in acest veac al singuratatii si al desertaciunii.

Culorile dominante ale clipului sunt constituite de clasica combinatie de alb si negru dar si de revigorantul oranj. Limbajul clipului este simbolic si metaforic prin excelenta. Imaginea simbolica centrala a clipului este scara, reprezentata ca o spirala a vietii, ascensiunea ei fiind revelatoare a manifestarilor iubirii proprii diferitelor etape ale vietii: copilaria, adolescenta, tineretea, maturitatea... Fiecare etapa aduce armonie si intelegere. In finalul clipului, protagonista iese cu copilul la balcon ca sa admire in noapte nu luna ci...planeta Pamant cu toate culorile si reliefurile ei. In acest moment intelegem ca intreaga actiune a clipului are loc nu in realitatea noastra ci intr-o lume ideala, inventata si dorita de fiecare dintre noi.

In clip au jucat atat actori profesionisti cat si persoane care nu au nici o legatura cu actoria. Impreuna cu actrita teatrului Cehov, Silvia Berova, in clip a jucat sotul acesteea, Grigore Butucel. Printre alte personaje, se gasesc un cuplu de tineri insuratei interpretati de Olga Cebotari si mirele ei, Adrian. De fapt, nunta lor va avea loc intr-adevar foarte curand si de aceea ei nu au avut nevoie sa se joace de-a iubirea, ci s-o exprime firesc. Alti actori au fost fiica de cinci ani a Getei, Elvira, elevi ai liceului teatral, prieteni.

Filmarile au avut loc in "Stejaris" care se gaseste la o distanta de 30 de km de la Chisinau. Vrem sa mentionam spiritul organizatoric si profesional al personalului companiei "Diametral Film" care au realizat acest proiect.

sustinind-o pe Geta Burlacu noi sustinem Moldova

Jerome Poulain Director de marketing al companiei Orange in cadrul conferintei de presa a mentionat ca Compania Orange Moldova este mandra de faptul ca va contribui la sustinerea reprezentantului Moldovei la acest concurs european, care se bucura de o mare popularitate. Sustinand-o pe Geta Burlacu noi sustinem Moldova", a mai spus Jerome Poulain.

De asemenea, Jerome Poulain a mentionat ca video clipul pentru piesa "A Century of Love" este foarte emotional , "valorile abordate in acest clip sunt eterne, ele te fac sa-ti mai amintesti o data despre ceea ce este vesnic si ce este efemer".

Organizatorul National al Concursului, Compania "Teleradio Moldova" va promova intensiv clipul piesei prin intermediul postului de televiziune "Moldova1". Comitetul organizatoric "Eurovision Moldova" din cadrul TRM va organiza expedierea clipului la toate televiziunile din tarile partenere Eurovision Song Contest.

partener General

Organizator

Sponsor

Parteneri informationali