20.11.2012 toate
Internet la viteza luminii!
Orange pionier necontestat in tehnologia 4G

Orange Moldova a anuntat astazi in premiera pentru toti cetatenii care locuiesc si activeaza in municipiul Chisinau lansarea comerciala a serviciilor 4G.
Orange Moldova a reconfirmat statutul sau de companie care aduce in Moldova cele mai interesante, inovative si accesibile servicii.
Astfel, locuitorii capitalei sunt printre primii in lume care se bucura de accesul la cel mai rapid internet fara fir, cu viteza de pana la 100 Mbps.



Liudmila Climoc, Director General Orange Moldova: "Sunt mandra de faptul ca astazi impreuna marcam lansarea comerciala de catre Orange Moldova a serviciilor 4G, in premiera nationala pentru toti locuitorii capitalei!"

Suntem cei mai buni pentru ca Orange Moldova este unica companie din RM care presteaza servicii de Internet fara fir in banda larga 3G la cea mai inalta viteza de 42 Mbps, pentru ca suntem primii care am adus telefoane avansate ca iPhone si BlackBerry, pentru ca am implementat in premiera mondiala tehnologia HD Voice si am efectuat primul apel international in HD. Am lansat semnatura mobila si, in premiera nationala, serviciile de SMS-banking.

Toate acestea au plasat Moldova printre primele tari din lume, care se bucura de cele mai avansate servicii in telecomunicatii, calitatea carora constituie o temelie perfecta pentru trecerea la serviciile de generatia a patra.

Suntem cei mai buni pentru ca Orange Moldova a fost prima companie din cadrul Grupului Orange care, in iulie 2010, a aratat in premiera nationala public posibilitatile tehnologiei de generatia a 4-a.

Pentru ca astazi, dupa 4 ani de la lansarea retelei 3G anuntam lansarea retelei 4G. Aceasta constituie o evolutie impresionanta a serviciului Internet Acum.

Suntem cei mai buni pentru ca avem una din cele mai performante si extinse retele 3G din Grup cu o arie de acoperire in peste 500 de localitati din tara.

Acum avem si cea mai extinsa acoperire 4G, deoarece oferim acces la serviciile de generatia a 4-a la circa 1 milion de cetateni, care activeaza si locuiesc in municipiul Chisinau.

Prin lansarea tehnologiei LTE ne propunem sa oferim clientilor nostri posibilitatea de a beneficia de Internet fara fir in banda larga la viteza incredibila. Prioritatea noastra este de a aduce tuturor locuitorilor acestei tari servicii performante, de calitate, utile si simple in utilizare, pentru a satisface necesitatile exigente ale clientilor nostri, cat si pentru a oferi suport mediului privat in dezvoltarea afacerilor".

Dominique Garnier, Director de tara al Grupului Orange pentru Moldova, Armenia si Romania: "Echipa expertilor din Moldova este recunoscuta in toate tarile de prezenta Orange din lume pentru faptul ca impreuna cu specialistii laboratoarelor Orange au reusit sa implementeze cu succes cele mai avansate tehnologii, la cele mai inalte standarde de performanta si calitate. Orange Moldova dispune de una din cele mai performante retele 3G, iar acum se numara printre primele companii care au lansat 4G. Prin aceste actiuni Orange isi reconfirma angajamentul de a investi in dezvoltarea sectorului de telecomunicatii din Moldova, pentru a aduce servicii accesibile si moderne tuturor oamenilor din aceasta tara.

Remi Thomas, reprezentantul laboratoarelor Orange a explicat care sunt posibilitatile oferite de diverse generatii de telefonie mobila: "Tehnologia de prima generatie permitea doar telefonie. in Moldova ea a fost implementata prin intermediul sistemului NMT operat de catre Voxtel, ulterior Orange.

A doua generatie a oferit tuturor serviciile de roaming, mesaje text si, pas cu pas, Internet Mobil de pana la 236Kbps cu EDGE, pe care Orange le-a facut accesibile la nivel national.

Serviciile de generatia a treia au ajuns in Moldova in 2008. Beneficiind de experienta anterioara a operatorilor din alte tari, Orange a putut aduce cele mai recente servicii, inclusiv viteza foarte inalta de Internet de pana la 42 Mbps si chiar HD Voice.

A patra generatie, lansarea careia o anuntam astazi este bazata pe tehnologia numita LTE (Long Term Evolution), care semnifica dezvoltarea pe termen lung, deoarece este conceputa ca baza solida pentru cat mai multe servicii inovative de generatia a patra. Tehnologia vine sa imbunatateasca considerabil experienta utilizatorilor de Internet fara fir in Banda larga pentru ambele segmente: business si divertisment: viteza sporita – pana la 100Mbps si perioada de raspuns de doar cateva milisecunde.

Toate aceste servicii care devin accesibile odata cu lansarea retelei 4G vor contribui la dezvoltarea afacerilor si vor oferi noi posibilitati de petrecere a timpului, in acelasi mod in care Internetul a schimbat lumea."

Orange a demonstrat in cadrul conferintei de presa avantajele tehnologiei LTE care sustine serviciile 4G. Cu ajutorul acestora jocurile interactive, comunicarea virtuala cu cei dragi, transmisiunile video pe ecran mare in calitate HD si chiar si 3D devin accesibile acasa, la birou sau in miscare, fara fir, datorita noilor posibilitati ale serviciului Internet Acum in reteaua de generatia a patra.



Deci, ce inseamna 4G?


4G inseamna rapiditate in toate, confort in accesare si utilizare, plus o experienta variata si impresionanta de utilizare a Internetului:

  • viteze superioare de descarcare si incarcare a continutului de/pe Internet (in special video), cu o viteza maxima de pana la 100 Mbps descarcare si 50 Mbps incarcare (upload) , in mediu de 5-10 ori mai rapid ca 3G;
  • o latenta in mediu de 5 ori mai mica ca in tehnologia 3G, ce permite o experienta mult imbunatatita pentru jocuri interactive sau alte aplicatii critice la latenta;
  • o utilizare mai eficienta a spectrului radio ce permite mai mult trafic si mai multi utilizatori in reteaua 4G;
  • o securitate sporita a datelor prin implementarea unui nou standard de securitate initiat de agentia DARPA.

Internet Acum 4G, Internet fara fir cu viteza de pana la 100Mbps

Abonamentele Internet Acum 4G cu trafic inclus si pret avantajos:

Acest serviciu este disponibil cu un modem 4G Huawei E 392 creat pentru viteze adevarate, care poate fi gasit in magazinele Orange la pret promotional de 299 lei.

Clientii existenti Internet Acum pot alege unul din abonamentele Internet Acum 4G si beneficiaza de pret special promotional la modemul 4G de 99 lei.

De asemenea, la Orange pot fi procurate telefoane care suporta tehnologia 4G:

La procurarea acestor smartphone-uri clientul beneficiaza de Internet Mobil 4G. Acesta primeste 1GB gratuit lunar, timp de 1 an si 5GB pentru 200 lei lunar.

Va asteptam in magazinele Orange si veti fi printre primii care au descoperit Internetul la viteza luminii.