19.11.2012 toate
Prim-ministrul Vlad FILAT a participat in seara zilei de ieri la receptia oferita cu ocazia lansarii serviciilor 4G Orange in Republica Moldova

La eveniment au fost prezenti Valeriu LAZAR, viceprim-ministru, ministru al Economiei, Pavel FILIP, ministru al Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor,Sergiu SITNIC, director al Agentiei Nationale pentru Reglementare in Comunicatii Electronice si Tehnologia Informatiei (ANRCETI), reprezentanti ai corpului diplomatic.

Liudmila CLIMOC, Directorul General al Companiei Orange in Moldova, a mentionat ca Orange Moldova este compania care aduce in premiera nationala serviciul de internet 4G pentru locuitorii capitalei.

Directorul companiei a spus ca printre performantele Orange se numara lansarea in premiera a mai multor inovatii tehnologice, precum oferirea celui mai rapid Internet fara fir in banda larga, prin intermediul retelei 3G, lansarea in premiera mondiala in Republica Moldova a serviciului HD Voice pentru telefonia mobila, care presupune o calitate mai performanta a comunicarii, implementarea serviciului de SMS Banking, dar si lansarea serviciului Semnatura mobila. Prin lansarea tehnologiei 4G, compania isi propune sa ofere clientilor posibilitatea de a beneficia de Internet fara fir in banda larga la o viteza de 100 megabiti pe secunda.

"Toate aceste realizari ale companiei Orange Moldova au plasat tara noastra printre primele din lume care se bucura de cele mai avansate servicii in telecomunicatii, iar calitatea lor a constituit o temelie perfecta pentru trecerea la cele de generatia a patra. Prioritatea noastra este sa aducem tuturor locuitorilor din Moldova ultimele inovatii utile, inovatii accesibile si usor de folosit", a mentionat Liudmila CLIMOC.

Directorul Orange Moldova a multumit Guvernului Republicii Moldova pentru suportul oferit in realizarea acestui proiect, precum si intregii echipe Orange care a lucrat mult pentru lansarea lui.

Prim-ministrul a mentionat ca prezenta acestei tehnologii de ultima generatie in Republica Moldova reprezinta un fapt important si este, in priml rind, in interesul clientilor, dar si o apreciere din partea companiei a eforturilor depuse de catre Guvern pentru ca acest proiect sa fie realizat.

Premierul a opinat ca nivelul de dezvoltare al tehnologiilor informationale in tara noastra este unul foarte inalt, dar este necesar de a continua acest ritm de dezvoltare.

"Companiile din Republica Moldova constientizeaza necesitatea investitiilor suficiente si calitative in domeniul tehnolgiilor informatiei, lucru care poate sa ne ofere aceasta sansa unica sa realizam un salt in economia noastra", a spus Vlad FILAT.
Premierul i-a felicitat pe toti cei implicati in acest proiect si le-a dorit succes companiei si tuturor viitorilor beneficiari ai acestui serviciu.

"Aceasta noua tehnologie va oferi un comofrt cetatenilor, alaturi de un sir de alte servicii lansate de Guvern, cum ar fi semnatura digitala, e-licenta, e-cazierul", a opinat Vlad FILAT.

Dominique GARNIER, vicepresedinte al grupului Orange pentru Republica Moldova, Armenia, Romania si Slovacia, a mentionat ca acest eveniment este unul special pentru Grupul Orange, deoarece reprezinta unul dintre primele, implementate de Compania Orange in lume.

"Lansarea acestui produs in Moldova a fost posibila gratie strinsei coaborari dintre grupul de experti ai Orange Moldova cu specialistii din laboratoarele Orange. Echipa Orange Moldova este una cunoscuta pentru un foarte puternic know-how, ceea ce a permis lansarea mai multor inovatii in Republica Moldova", a mentionat Dominique GARNIER.

In cadrul evenimentului, Prim-ministrul a avut ocazia sa testeze, impreuna cu conducerea Companiei Orange, serviciul 4G in functiune.