28.11.2012 toate
Fundatia Orange Moldova a invitat copii de la mai multe scoli-internat la "Armonii autumnale"

Pe 27 noiembrie, holul si sala Palatului National „Nicolae Sulac” au fost pline de zambete, voiosie si fericire. Sute de copii din toate colturile tarii au venit la spectacolul divertisment „Armonii autumnale” la invitatia Fundatiei Orange Moldova si a Societatii Culturale „Vatra”.

Traditional, acest spectacol este prezentat in ultimele zile de toamna si este dedicat persoanelor cu dizabilitati. Scopul proiectului este de a introduce copiii defavorizati in circuitul cultural autohton prin incadrarea lor in diverse activitati culturale.

Mickael Faure, Presedinte al Consiliului Fundatiei Orange Moldova: ”Armonii autumnale” este spectacolul cu care inchidem ultimele file ale toamnei si intram in perioada sarbatorilor de Craciun cu alte surprize pentru micutii de la institutiile de tip internat din Moldova. Consideram ca prin asemenea evenimente culturale nu doar aducem o sclipire de bucurie si speranta in ochii acestor copilasi, dar si contribuim la formarea lor ca personalitati.”

Lilia Paladi, Director Adjunct, Scoala-internat din or. Falesti: ”Suntem foarte recunoscatori pentru invitatia la un asemenea concert minunat. Vreau sa-i multumesc Fundatiei Orange Moldova si personal domnului Mickael Faure pentru sustinere si pentru tot ce fac pentru copiii din Republica Moldova.”

Grigore Puiu, 13 ani, or. Straseni: „Sunt pentru prima data intr-o sala atat de mare si pentru prima data la un concert pe viu in Chisinau. Mi-a placut foarte mult si, in special, cum a cantat Ion Suruceanu. De asemenea, mi-a placut cum au dansat fetitele cele mici. Si eu vreau sa dansez, sa cant la acordeon sau la nai. Si... visez sa mai vin o data la un asemenea concert.”

Svetlana Cebotari, 15 ani, mun. Chisinau: „Avem posibilitatea de a viziona concerte la televizor, dar nu se compara cu ceea ce am vazut astazi. Si nu doar pentru ca i-am avut alaturi pe multi artisti cu renume, ci si pentru ca aici am avut posibilitatea sa cunosc copii din alte scoli, sa comunic si sa-mi fac noi prieteni.”

In cadrul spectacolului au evoluat artisti autohtoni cu renume, precum: Pavel Parfeni, Natalia Gordienco, Ion Suruceanu, Alexandru Lozanciuc, Olga Ciolacu si altii.

La eveniment au participat copii de la 18 institutii de tip internat din Ocnita, Chisinau, Orhei, Nisporeni, Straseni, Floresti, Causeni, Stefan Voda, Hincesti si alte raioane.