21.12.2012 toate
Oportunitati de crearea a afacerilor pentru studentii de la ASEM

Recent, la Academia de Studii Economice a Moldovei a avut loc o noua editie a concursului "Idei de afaceri", organizat de Incubatorul de afaceri al ASEM-ului cu suportul companiei Orange Moldova.

In cadrul concursului, un juriu format din persoane din mediul academic, dar si din domeniul comercial, au selectat 6 cele mai bune idei. Autorii primelor trei idei vor primi oficii separate pentru a-si dezvolta afacerea in cadrul Incubatorului de afaceri, iar urmatorii trei vor fi gazduiti de incubatorul virtual creat recent.



Diana Vornovitchi, Director al Incubatorului de afaceri, ASEM: "Este afacerea lor reala. Ei isi inregistreaza intreprinderile la Camera Inregistrarii de Stat, au cont in banca, stampila, au contracte cu clientii."

Mickael Faure, Director Marketing si Comunicare, Orange Moldova: "In acest an avem ceva nou, incubatorul virtual, ceea ce da originalitate proiectului. Sunt multe proiecte interesante si multa energie pozitiva care vine de la participanti. Suntem fericiti sa vedem cum proiecte concrete prind viata. Astfel, contribuim la dezvoltarea antreprenoriatului in randul tinerilor, ceea ce este o prioritate a strategiei noastre de Responsabilitate social corporativa."

Elena Tuhari, studenta ASEM, castigatoare, locul I: "Vom crea un serviciu de contabilitate pentru companiile noi create, care nu au nevoie de un contabil permanent, doar servicii de contabilitate periodice. Multumim enorm organizatorilor si partenerilor si, in special, companiei Orange. Datorita lor noi nu trebuie sa plecam peste hotare in cautarea unui loc de munca, dar avem posibilitatea sa ne construim cariera aici, acasa."

Denis Gurduza, student ASEM, castigator, locul II: "Ideea afacerii noastre consta in realizarea cercetarilor de marketing cu scopul de a imbunatati calitatea deservirii clientilor. Ideea noastra nu este noua in lume. In tari ca SUA asemenea servicii sunt foarte solicitate. Dar la noi, in Moldova, acestea practic nu exista. De aceea consideram ca vom avea succes."

Pe langa premiile de valoare, participantii sustin ca acest incubator le ofera o experienta unica si sfaturi de pret in gestionarea afacerii.

Daniel Danilis, student ASEM, castigator, locul III: "Acest concurs dezvolta capacitatile de manager, de antreprenor, ii motiveaza pe participanti sa creeze ceva in viata, sa participe la concursuri, sa dezvolte propriile afaceri."

Incubatorul "Idei de afaceri" este unicul proiect universitar unde tinerii isi pot pune in practica ideile antreprenoriale. Totodata, ei beneficiaza de consultanta din partea mentorilor si de un sprijin real de a-si lansa propria afacere.

Concursul ideilor de afaceri a fost lansat in 2005 si se desfasoara in perioada septembrie-decembrie. Compania Orange sustine deja de 3 ani acest concurs, contribuind astfel la dezvoltarea antreprenoriatului in randul tinerilor din Moldova.