25.12.2012 toate
Burse de Merit 2012 - pentru cei mai buni studenti ai tarii a XVII-ea Aniversare

Pe 24 decembrie 2012, 50 de studenti au intrat in posesia Bursei de Merit 2012, oferita in cadrul Ceremoniei Festive, organizate de catre Centrul de Informatii Universitare in incinta Palatului Republicii. A XVII-ea editie a concursului s-a desfasurat, traditional, sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova, cu suportul financiar al BC Moldova Agroindbank SA si al Companiei Orange Moldova.

Cei mai buni studenti si masteranzi din tara vor beneficia de 50 de burse anuale in valoare de 12000 lei fiecare. In cadrul acestei editii a concursului si-au depus dosarele studenti si masteranzi de la 20 de institutii de invatamint superior din Moldova, iar in rezultatul atit a evaluarii dosarelor depuse, cit si a prestatiei candidatilor la interviu, organizat intr-o limba straina, 35 de studenti din ultimul an de studiu, ciclul licenta, de la 8 institutii universitare si, 15 masteranzi de la 6 institutii universitare din tara, au devenit finalisti ai programului Burse de Merit 2012. Cei 50 de invingatori au fost selectati de catre o Comisie de Experti independenta, constituita din reprezentanti ai comunitatii academice.

Pe parcursul celor saptesprezece editii anuale ale concursului peste 4000 de studenti au aplicat programului, dintre care 1130 de studenti au beneficiat de Burse de Merit, iar Ceremonia Festiva de decernare a burselor a devenit un eveniment remarcabil in viata universitara din Moldova.



Natalia Vrabie, Presedintele Comitetului de Conducere al BC "Moldova Agroindbank" SA: "Moldova Agroindbank sprijina Programul "Burse de Merit" pe parcursul a 12 ani consecutiv, fiind cel mai vechi partener al proiectului. Salutam faptul ca in aceasta perioada, la program au aderat noi parteneri care contribuie, alaturi de noi, la edificarea unui viitor sigur al tinerilor dotati. Moldova Agroindbank este liderul pietei bancare din tara, fapt care, speram, sa serveasa drept exemplu pe calea excelentei si pentru beneficiarii burselor de merit. Cu acest prilej, dar si cu ocazia sarbatorilor de iarna, adresez sincere felicitari actualilor si viitorilor studenti si, le urez succes si puteri la aceasta etapa deloc usoara, dar plina de sanse. Sa aveti curaj, perseverenta, dorinta de cunoastere si de dezvoltare, pentru a va putea integra in viitor pe piata muncii, in conformitate cu aptitudinile si competentele deprinse pe durata studiilor universitare."

Liudmila Climoc, Director General al Companiei Orange Moldova: "Concursul "Burse de merit" a devenit o traditie frumoasa atat pentru studentii tarii, cat si pentru compania Orange Moldova. Sustinerea tinerilor este una din prioritatile strategiei noastre de CSR. Suntem convinsi ca investitiile facute acum in dezvoltarea profesionala a tinerilor beneficiari ai acestui proiect vor aduce maine pe piata muncii din Republica Moldova specialisti bine pregatiti, care vor contribui la dezvoltarea durabila a tarii. Or acesta este cel mai bun indicator care ne motiveaza ca, an de an, deja al 9-lea an sa sustinem acest proiect."

Angela Muset, Directorul Centrului de Informatii Universitare: "Este semnificativ faptul ca anual, pe parcursul a saptesprezece editii ale Programului "Burse de Merit", sunt premiati cei mai buni studenti ai tarii. Toti tinerii care au beneficiat de burse in cadrul programului, au demonstrat prin meritul propriu ca reprezinta elita studenteaca a Republicii Moldova. Experienta capatata de acestia in concursul dat, in competitii si provocari similare, ii face mai increzuti in sine si in propriile cunostinte. In aceasta seara, in ajun de sarbatori, adresez cistigatorilor felicitari si le doresc ca aceasta mica realizare sa devina inceputul unei istorii de succes din viata fiecaruia dintre ei. De asemenea, vreau sa multumesc partenerilor fideli ai concursului, Moldova Agroinbank si Orange Moldova, gratie carora asiguram continuitatea acestui proiect valoros."

Sponsori: BC Moldova Agroindbank SA si Compania Orange Moldova.
Parteneri media: Revista Saptamina, Cotidianul Timpul, Ziarul de Garda si Agentia de presa "Info-Prim Neo".
Parteneri: Agentia de publicitate "Kim Art" si Asociatia Nationala a Tinerilor Istorici din Moldova.

Programul Burse de Merit a fost lansat in anul 1996 la initiativa Fundatiei Soros-Moldova pentru a incuraja performantele academice, stiintifice si extracurriculare ale studentilor din Moldova. Din anul 2001 aceasta initiativa este sustinuta de BC "Moldova Agroindbank" SA, iar din 2004 - si de compania Voxtel, acum Orange Moldova. Din anul 2003 concursul Burse de Merit este organizat de catre Centrul de Informatii Universitare, sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova.