25.12.2012 toate
Surprizele de la Fundatia Orange continua

Duminica trecuta, peste 1000 de copii defavorizati, din familii monoparentale sau cu multi copii din mai multe regiuni ale Moldovei au fost invitati la Chisinau pentru a viziona spectacolul de opera "Iolanta" la teatrul National de Opera si Balet "Maria Biesu".



Acesta este al 4-lea spectacol organizat anul acesta in cadrul proiectului "Opera si baletul – mai aproape de copiii defavorizati" si reprezinta o supriza de Craciun pentru copiii de la mai multe institutii de tip internat din partea Fundatiei Orange Moldova si partenerii sai, Societatea Culturala "Vatra" si Teatrul National de Opera si Balet "Maria Biesu".

Mickael Faure, Presedinte al Consiliului Fundatiei Orange Moldova: "Anul acesta ne-am propus sa organizam 4 spectacole de opera si balet si am reusit. Suntem fericiti ca de fiecare data aducem zambetul pe buzele copiilor defavorizati. Acest spectacol este o surpriza pentru toti copiii in ajun de sarbatorile de Anul Nou. Le dorim un an nou fericit si luminos."

Vlad Negruzzi, Presedinte al Societatii Culturale "Vatra": "Gratie Fundatiei Orange Moldova astazi la teatru au venit mai mult de 1000 de copii din aproape toate regiunile tarii: Hincesti, Stefan-Voda, Causeni, Falesti, Rezina, Chisinau, Ialoveni etc. Astazi la noi este mare sarbatoare, iar sala plina de copii zambind confirma acest fapt".

Aurel, 14 ani, Hincesti: "Am venit la teatru cu toata clasa. Sunt aici pentru prima data si-mi pare ca am nimerit intr-un palat. Nu am mai avut ocazia sa fiu prezent la un spectacol de opera. Mi-a placut enorm de mult. Si vocile artistilor si costumele, si decoratiile."

Cristina, 11 ani, Ialoveni: "Pana acum nu am mai fost de sarbatori la Chisinau. Sunt foarte fericita ca astazi am avut aceasta ocazie. Am venit aici impreuna cu prietenii mei. Nu-mi ajung cuvinte ca sa-mi exprim emotiile. Multumim celor care ne-au facut aceasta surpriza frumoasa."

Proiectul "Opera si baletul – mai aproape de copiii defavorizati" a fost lansat in 2010. De atunci, au fost organizate 10 spectacole de opera si balet pentru mai mult de 10,000 de copii de la peste 20 de institutii de tip internat din aproape toate raioanele republicii.