18.02.2013 toate
Serviciul Semnatura Mobila de la Orange Moldova simplifica raportarea la CNAM si CNAS


Noi oportunitati pentru agentii economici. Acum raportarea la Compania Nationala de Asigurari in Medicina si Casa Nationala de Asigurari Sociale devine mai simpla, gratie lansarii sistemului electronic de raportare la CNAM si CNAS.
Cu suportul Serviciului Semnatura Mobila de la Orange Moldova, agentii economici isi pot aplica semnatura direct de pe telefonul mobil, iar rapoartele la cele doua institutii vor fi transmise online din orice colt al lumii, la orice ora.

Liudmila Climoc, Director General, Orange Moldova: “Prioritatile unui business modern sunt eficienta activitatii, a timpului, a resurselor umane si simplificarea procedurilor, a proceselor de activitate. Prin lansarea acestor servicii, noi raspundem intocmai acestor solicitari: asiguram eficienta in raportare, simplificare si transparenta. Acum, pentru agentii economici, raportarea catre CNAM si CNAS a devenit mai simpla, mai accesibila si securizata in acelasi timp”

Vlad Filat, Prim-Ministrul Republicii Moldova: “Astazi, prin intermediul noilor servicii am vazut cum interactioneaza agentii economici cu structurile statului. Astfel, este economisit timpul, cu un rezultat maxim eficient, fara intermedierea functionarilor statului. De aici vor avea de beneficiat toti cetatenii Republicii Moldova."

Maria Borta, Presedinte Casa Nationala de Asigurari Sociale: “Deja 3 mii de agenti economici au fost autorizati sa prezinte rapoartele in mod electronic, iar la data de azi sint 150 de agenti care lucreaza deja in acest mod.”

Serviciul Semnatura mobila a fost lansat de catre Compania Orange Moldova pe 14 septembrie 2012. Serviciul permite semnarea la distanta a documentelor. Semnatura mobila poate fi activata in orice magazin Orange. Acest lucru dureaza doar cateva minute, prin depunerea unei cereri si obtinerea unei noi cartele Sim. Activarea serviciului, dar si utilizarea semnaturii mobile este in prezent gratuita, atat pentru persoanele fizice, cat si juridice.