13.03.2013 toate
Eurovision 2013 - primii sapte finalisti ai selectiei nationale au fost alesi

Aseara, 12 martie, a fost dat startul etapei nationale a celui mai asteptat concurs de cantec, Selectia Nationala Eurovision 2013 "O melodie pentru Europa”. 12 artisti autohtoni s-au antrenat in concurs in prima semifinala.


In cele doua semifinale, pentru sansa de a merge la Malmo, vor lupta intr-o competitie acerba si profesionista 24 de concurenti, iar in finala vor ajunge doar 14 dintre ei.

In acest an etapa nationala a concursului Eurovision 2013 a fost organizata cu suportul companiilor Moldova Agroindbank si Orange Moldova, in parteneriat cu Compania Publica Teleradio Moldova si Guvernul RM.

Liudmila Climoc, Director General Orange Moldova: „In aceasta seara am asistat la un show televizat, pe care l-am pregatit cu multa abnegatie impreuna cu partenerii nostri.
De fiecare data cand avem posibilitatea de a sustine si incuraja tinere talente, o facem cu o deosebita placere si responsabilitate sociala. Speram ca toti artistii s-au simtit bine in aceasta seara si ne bucura faptul ca impreuna, deja de sase ani, construim aceasta pista de lansare a tinerelor talente in lumea muzicii, precum si o noua treapta in cariera lor de de muzicieni.

Prin acest concurs aducem aportul nostru modest la sustinerea, incurajarea si promovarea talentelor din Moldova, cit si la promovarea Republicii Moldova peste hotarele tarii.”

Asadar, primii sapte castigatori care vor evolua pe scena din finala nationala a concursului Eurovision 2013 sunt:
Boris Covali - 20 puncte (nr. 2 in finala)
Aliona Moon - 19 puncte (nr. 14 in finala)
Doinita Gherman - 18 puncte (nr. 11 in finala)
Vitalie Negruta - 11 puncte (nr. 9 in finala)
Felicia Dunaf - 10 puncte (nr. 13 in finala)
Cristina V & Glam Girls- 8 puncte (nr. 1 in finala)
Svetlana Bogdanova - 7 puncte (nr. 4 in finala)

La marea finala, sustinatorii participantilor la preselectia nationala isi vor putea vota favoritii dupa urmatoarea formula: pentru mobil 900xx si pentru telefonul fix 0900 900xx, unde "xx" e numarul participantului in concurs.

Urmatoarea semifinala va avea loc pe 14 martie, iar finala - la 16 martie, cu incepere la ora 20:00.

Orange Moldova sustine deja al 6-lea an consecutiv etapa nationala a concursului Eurovision "O melodie pentru Europa”. De asemenea, de suport s-au bucurat si toti artistii care au reprezentat tara la concursul international Eurovision, incepand cu anul 2008.