19.03.2013 toate
Cel mai popular concurs national televizat de muzica Eurovision 2013 si-a desemnat castigatorul

Orange Moldova, Moldova Agroindbank, Compania Publica Teleradio-Moldova cu suportul Guvernului RM au prezentat in seara de 16 martie, la Moldova 1 un show de exceptie !

Finala Nationala Eurovision 2013 a luat sfarsit. Ca si in anii precedenti, interesul pentru cel mai popular concurs national televizat de muzica a adunat in jurul ecranelor sute de mii de telespectatori. Castigatoarea concursului, care a fost desemnata de votul telespectatorilor si cel al juriului, este interpreta Aliona Moon, cu piesa "A million". Ea va merge la Malmo, pentru a ne reprezenta la cea de-a 9-a participare a Republicii Moldova concursul european de cantec "O melodie pentru Europa".

Toti cei 24 de participanti s-au antrenat intr-o lupta apriga, iar concurenta a fost una acerba.

Ion Moldovanu, presedintele comitetului de organizare al Concursului Eurovision 2013, Prim-Vicepriministru: "In aceasta seara am urmarit cu totii un spectacol de exceptie. Suntem acum la etapa nationala, avem de gand ca sa sustinem castigatorul si la etapa internationala. Este un inceput, de aceea guvernul va fi alaturi de urmatoarele editii ale Eurovision-ului. Toti participantii au fost foarte buni. A fost dificil sa facem alegerea. Speram foarte mult ca vom avea o prestatie demna la Malmo".

Liudmila Climoc, Director General Orange Moldova: "In aceasta seara am asistat la un show televizat, pe care l-am pregatit cu multa abnegatie impreuna cu echipa de la Moldova 1 si echipa Orange, alaturi de partenerii nostri.
De fiecare data cand avem posibilitatea de a sustine si incuraja tinere talente, o facem cu o deosebita placere si responsabilitate sociala. Speram ca toti artistii s-au simtit bine in aceasta seara si ne bucura faptul ca impreuna, deja de sase ani, construim aceasta pista de lansare a tinerelor talente in lumea muzicii, precum si o noua treapta in cariera lor de muzicieni. Prin acest concurs aducem aportul nostru modest la sustinerea, incurajarea si promovarea talentelor din Moldova, cit si la promovarea Republicii Moldova peste hotarele tarii."

De asemenea, Orange Moldova, impreuna cu HTC, a venit cu premii speciale pentru invingatoarea concursului si pentru echipa sa - cite un smartphone HTC One X si cite o pereche de casti performante Audio Beats Solo.

Natalia Vrabie, Presedinte Moldova Agroindbank: "In numele Moldova AgroindBank si al meu personal adresez felicitari tuturor participantilor si, in mod special, castigatoarei – Aliona Moon.

Sunt profund miscata, deoarece am posibilitatea sa impartasesc bucuria pe care o simtiti, odata ce ati ajuns in finala. Ati avut in spate o perioada de munca asidua, aveti in fata o perioada nu mai putin complexa, dar plina de sanse. Va urez bafta, pentru ca talent si dorinta aveti suficienta.

Suntem o institutie social responsabila si, prin tot ceea ce facem, sustinem tinerii in realizarea aspiratiilor materiale sau spirituale. Decizia de a ne alatura partenerilor celui mai important proiect cultural destinat tinerilor interpreti a fost mai mult decat fireasca. Sper din toata inima ca acest aport va extinde posibilitatile delegatilor tarii noastre pentru o prestatie reusita la finala internationala de la Malmo. Aceasta contributie reprezinta, in acelasi timp, o oportunitate de promovare a valorilor noastre nationale dincolo de hotarele Republicii Moldova.

In final, as dori sa accentuez un lucru la fel de important - parteneriatul extraordinar pe care il avem cu compania Orange Moldova, "Teleradio-Moldova", precum si Guvernul tarii. Este un model de parteneriat demn de urmat, remarcabil si puternic"!

Leonid Melnic, Producator General Moldova 1: "Sunt foarte fericit de rezultatele pe care le-am obtinut in acest an. Felicit atat participantii, castigatorii, cat si partenerii si echipa care a muncit pentru a realiza acest show televizat".

Toate eforturile depuse de organizatori au fost apreciate de catre artisti:

Aliona Moon, interpreta, castigatoarea concursului Eurovision 2013:
"Am ramas foarte surprinsa. Inca nu am realizat acest lucru."

Cristina Scarlat, interpreta: "Perfect, ideal jos palaria pentru organizatori!"

Cristina Croitoru & Carisma: "Scena este frumoasa, sunet de calitate, imagine buna la TV, ne-am simtit foarte bine."

Boris Covali, interpret:"A fost totul asa cum mi-am propus. Felicitari organizatorilor."

Nicoleta Gavrilita, interpreta: "A avansat foarte mult organizarea concursului, scena, sunetul. Vreau sa felicit toata echipa!"

Orange Moldova sustine deja al 6-lea an consecutiv etapa nationala a concursului Eurovision "O melodie pentru Europa". De asemenea, de suport s-au bucurat si toti artistii care au reprezentat tara la concursul international Eurovision, incepand cu anul 2008.