24.04.2013 toate
"Moldovenii s-au nascut" - un show live de exceptie pentru lansarea noului album Zdob si Zdub

Orange Moldova si trupa Zdob si Zdub au anuntat astazi, in cadrul conferintei de presa dedicata celei de-a 6-ea aniversare, despre lansarea noul lor album. Acesta este al saptelea in carierea formatiei.

„Avem o colaborare frumoasa de mai multi ani cu aceasta trupa draga inimilor tuturor moldovenilor. Am decis sa sustinem aceste doua concerte si lansarea noului album pentru ca tot ce facem aici sub brandul Orange este dedicat locuitorilor acestei tari.

Cred ca „Moldovenii s-au nascut” poate fi considerat un imn al acestei tari. Suntem mandri ca Moldova este membra a familiei internationale Orange,” a mentionat Liudmila Climoc.

Impreuna cu Orange Moldova albumul va fi lansat  in cadrul unui show live de exceptie „Moldovenii s-au nascut”. Pe 21 mai, trupa isi asteapta publicul indragit la Teatrul „Eugene Ionesco” din Chisinau, iar pe 22 mai - in Piata „Vasile Alecsandri” din municipiul Balti.

Noul album este rezultatul unui indelung proces de creatie, fiind o versiune adaptata a materialului discografic lansat anul trecut in Europa de Asphalt Tango Records. Albumul a fost inregistrat atat la Chisinau, in Cuibul Studio, cat si in Germania, la Headroom Studio, in colaborare cu producatorul german, Marc Elsner.

Ne-a fost greu sa scoatem la capat acest album, sa fim pe deplin multumiti de rezultatul final: traiam la Chisinau, lucram la Berlin, inregistram, reinregistram, adaugam, stergeam, de altfel, ca orice artist” – Roman Iagupov.

Noul material discografic contine 13 piese, printre care „Moldovenii s-au nascut”, „Dunarea”, „Trece Vremea Omului”, „So lucky”, „Om cu Inima de Lemn” si doua bonus tracks.

Piesa „Moldovenii s-au nascut” reprezinta primul single lansat, al carui videoclip este deja difuzat pe toate posturile muzicale din Romania si Republica Moldova.

Textele pieselor pentru versiunea romana au fost scrise de Andrei Copot si Roman Iagupov, iar autorul aranjamentelor muzicale este bassistul Zdob si Zdub, Mihai Gancu.

„In album se gasesc piese ce pot fi cu usurinta  interpretate doar cu o chitara acustica, un lucru absolut nou pentru noi, avand in vedere ca inainte muzica noastra se baza pe riffuri de chitara, bass si sectiuni de ritm” Mihai Gincu.

Albumul in versiunea data a fost deja lansat in Romania sub egida casei de discuri MediaPro Music. La 12 aprilie, in legendarul Hard Rock Cafe Bucuresti, in cadrul unui concert de amploare, formatia si-a prezentat noul material muzical publicului din Romania.

In decursul acestui an, albumul urmeaza a fi, de asemenea, lansat in Rusia si Ucraina.

Colaborarea Orange si Zdob si Zdub a inceput in anul 2001, cand a fost lansat primul produs comun Tempo. Dupa acesta a urmat prestatia trupei sustinuta de Orange in cadrul concertelor organizate de Hramul municipiului Chisinau, festivalul de muzica „Chipuri de prieteni”, Eurovision 2011.

Versiunea Desktop