16.05.2013 toate
Orange invita la cea de-a IV-a editie a Startup Weekend Moldova

In perioada 31 mai – 02 iunie 2013 se va desfasura cea de-a patra editie a concursului Startup Weekend Moldova.

Pentru a patra oara consecutiv, initiativa este sustinuta de Orange Moldova, in calitate de Partener General, Proiectul USAID Cresterea Competitivitatii si Dezvoltarea Intreprinderilor (CEED II) si Incubatorul Simpals Garage.

Startup Weekend Moldova este un exercitiu practic pentru tinerii care viseaza sa devina antreprenori in domeniul IT.

Acesta presupune organizarea unui concurs in cadrul caruia participantilor li se propune, in decurs de 54 de ore, sa dezvolte o aplicatie web sau mobila, formand echipe si experimentand intreg procesul de lansare a unei afaceri - de la generarea ideii pana la dezvoltarea unui prototip. Pe tot parcursul evenimentului participantii sunt ghidati de mentori cu experienta.

La eveniment sunt invitati sa participe programatori, specialisti in design grafic, managementul proiectului, marketing si administrarea afacerii, care isi propun sa dezvolte afaceri in domeniul Social Media si aplicatii pentru telefoane mobile.
La editia curenta vor participa in calitate de mentori profesionisti atat din Republica Moldova, cat si din Grecia, Ucraina, Romania si Rusia. Evenimentul va fi organizat inafara orasului (la Vadul lui Voda), intr-o atmosfera ce permite lucrul in format 54 de ore.

Autorii celor mai interesante proiecte vor fi premiati de compania Orange Moldova, precum si de alti parteneri ai evenimentului.

Pentru mai multe detalii despre proiect si pentru inregistrare, doritorii sunt invitati sa acceseze: http://moldova.startupweekend.org.

Anterior, au fost organizate 3 editii ale concursului  Startup Weekend, toate fiind sustinute de Orange Moldova in calitate de Partener General. In total, concursul a adunat peste 200 de participant, 48 de mentori si membri ai juriului, au fost prezentate 100 de idei de afaceri, dintre care 34 de idei au fost dezvoltate ulterior.

Castigatorii editiei a treia a concursului au participat la Global Startup Battle si au fost inclusi in top 15 semi-finalisti, selectati din 138 de echipe din intreaga lume.