20.05.2013 toate
Orange Moldova - un partener fidel al Zilei Europei in Republica Moldova

Festivitati de amploare cu ocazia Zilei Europei 2013  in Republica Moldova au fost organizate la initiativa Delegatiei Uniunii Europene in Republica Moldova pe 18 mai, 2013 in scuarul Teatrului National de Opera si Balet „Maria Biesu” din Chisinau. Orange Moldova, traditional, este partener oficial al acestui eveniment.

Mickael Faure, Director de Marketing si Comunicare, Orange Moldova: Orange este un brand european de talie mondiala, care a fost lansat acum 6 ani pe piata din Republica  Moldova. Apartenenta la unul dintre cele mai cotate branduri de telefonie mobila din lume ne-a  permis sa lansam  pe piata din Moldova cele mai interesante si inovative produse si servicii. Astfel, ne mandrim ca suntem primii in lume, care am lansat noul standard de voce pentru telefonia mobila  - HD voice, HD voice international. Avem cea mai performanta retea 3G + si cea mai extinsa retea 4G. Toate serviciile prestate de Orange in Moldova celor peste 2,300,000 de clienti sunt de calitate internationala si corespund tuturor rigorilor europene.

De asemenea, gratie apartenentei la un grup international, detinem pionieratul in promovarea culturii de responsabilitate social- corporativa in Moldova si implementam anual peste 60 de proiecte sociale si de binefacere atat prin activitatea companiei Orange Moldova cat si a fundatiei Orange Moldova. Iar prin evenimentele noastre am inclus Moldova in circuitul cultural european, organizand concerte cu participarea lui Goran Bregovic, Lara Fabian, Cezaria Evora, Patricia Kaas, Sarah Connnor, Scorpions, David Guetta, Seal etc.”

Evenimentul a inclus dezbateri publice, care au loc la Chisinau si au oferit o platforma deschisa pentru discutarea problemelor politice si economice ale cooperarii dintre Uniunea Europeana si Republica Moldova. Oaspetii au avut posibilitatea sa adreseze intrebari provocatoare ambasadorilor statelor membre ale UE si oficialilor de rang inalt din Republica Moldova.
Peste 15 Ambasade  au prezentat cultura lor nationala la Chisinau si la Tiraspol, permitand tuturor sa experimenteze atmosfera Europei contemporane.

Pentru prima data,  in cadrul sarbatorii Zilei UE, a fost amenajat un Colt al Tineretului, acolo unde tinerii au primit informatii cu privire la programele educationale europene. In Coltul Copiilor, pentru cei mici au fost  organizate, de asemenea, actiuni de genul body art si concursuri de desene cu creioane pentru copii,  in cadrul carora participantii au fost rasplatiti cu premii dulci.

Evenimentul a culminat cu un concert in aer liber cu participarea unor artisti cunoscuti din Republica Moldova si de peste hotare.

In cadrul Zilei Europei 2013, va fi organizat cel de-al treilea Festival de Film European la Chisinau si la Tiraspol. In acest an, 17 state membre ale UE si tari candidate se vor alatura evenimentului, prezentand mostre ale cinematografiei lor nationale.