22.05.2013 toate
Orange Moldova isi reconfirma statutul de lider 4G

Orange Moldova, in calitatea sa de operator de telefonie mobila si internet, cit si de prestator a serviciilor de telefonie fixa si internet in banda larga pentru clientii business, a reconfirmat statul sau de lider incontestabil 4G, lansand in cadrul forumului international "Oportunitati de dezvoltare socio-economica a regiunii de nord", organizat de catre Agentia de dezvoltare Nord, serviciile de generatia a 4.


Accesul la internet la viteza luminii constituie o platforma importanta pentru facilitarea afacerilor si joaca un rol semnificativ in dezvoltarea infrastructurii regionale, ceea ce constituie o premiza importanta in atragerea proiectelor investitionale.

Liudmila Climoc, Director General Orange Moldova: "Dezvoltarea infrastructurii este o prioritate majora la nivelul tuturor actorilor implicati in activitatea economico-sociala, de la autoritati publice la organizatii private si chiar populatia civila.

Astfel, astazi, in cadrul acestui forum, avem o deosebita placere sa anuntam ca municipiul Balti este a doua localitate din republica, care va beneficia de servicii de ultima generatie sau internet la viteza luminii - 4G.

Acum locuitorii orasului Balti si oamenii de afaceri de aici se vor bucura de cel mai rapid internet fara fir cu viteza de pana la 100 Mbps. Decizia noastra de a lansa serviciile de generatia a patra in Balti este dictata de faptul ca prin toata activitatea noastra ne straduim sa fim un partener de incredere pentru cele peste doua milioane cinci sute de mii de clienti, dintre care si reprezentanti ai sectorului privat, public si non-guvernamental.

Serviciile prestate sunt destinate facilitarii afacerilor si comunicarii, acestea constituind un factor semnificativ pentru dezvoltarea regionala."

Orange Moldova ofera celor peste doua milioane cinci sute de mii de clienti cel mai rapid internet 3G+, cu una din cele mai performante si extinse retele 3G din Grupul Orange, care are o arie de acoperire in peste 500 de localitati din tara, cea mai extinsa arie de acoperire 4G in municipiul Chisinau si, acum, in premiera, in municipiul Balti.

Ion Bodrug, Director Agentia de Dezvoltare regionala Nord: "Tehnologiile inovative sunt utilizate pentru dezvoltarea afacerilor si constituie un suport important in atragerea proiectelor investitionale internationale."

Vadim Munteanu, Director Financiar SA "Incomlac": "Pentru afaceri, 4G este un avantaj foarte mare. Facilitatile oferite de aceasta tehnologie vor fi utilizate pentru dezvoltarea afacerilor."

Ion Galgan, Director SA CET Nord: "Noi suntem interesati ca produsul nostru, energia termica si electrica, sa ajunga la consumatori iar cu ajutorul internetului fara fir ei au posibilitatea in orice moment sa urmareasca consumul de pe contor."

Orange Moldova a implementat pentru toti locuitorii acestei tari in premiera mondiala tehnologia HD Voice si a efectuat primul apel international in HD. A lansat semnatura mobila si, in premiera nationala, serviciile de SMS-banking.



Toate acestea au plasat Moldova printre primele tari din lume care se bucura de cele mai avansate servicii in telecomunicatii.

Prin lansarea tehnologiei LTE in municipiul Balti, Orange ofera clientilor posibilitatea de a beneficia de Internet fara fir in banda larga la viteza incredibila. Obiectivul Orange este de a aduce tuturor locuitorilor acestei tari servicii performante, de calitate, utile si simple in utilizare, pentru a satisface necesitatile exigente ale clientilor, precum si a oferi mediului privat suport in dezvoltarea afacerilor.